Els metges demanen a Sanitat equips de protecció

627
Visita de la consellera Ana Barceló al col·legi de metges de Castelló
Visita de la consellera Ana Barceló al col·legi de metges de Castelló
PUBLICITAT

La Junta Directiva d’Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) dóna suport i assumeix les crides a la calma i responsabilitat que des de les administracions central i autonòmic es fan als ciutadans i als professionals de la sanitat per afrontar l’epidèmia de coronavirus, però no per això renuncia a exigir a la Conselleria de sanitat, com a responsable de la política de salut pública, a dotar els metges, tant de la sanitat pública com de la privada, dels equips de protecció adequats, d’acord amb els protocols d’actuació fixats per la Conselleria i el Ministeri de Sanitat.
 
Aquesta Junta Directiva de l’COMCAS ha rebut un important nombre de queixes dels professionals mèdics sobre la insuficiència d’aquest material de protecció, especialment de màscares o caretes, imprescindibles per al control de l’epidèmia, alguna cosa en el que coincideixen l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGOMC). Aquests equips són necessaris per a poder atendre en les millors condicions possibles als ciutadans que acudeixen a hospitals, centres de salut públics i en els hospitals i consultes privades.
 
Així mateix, li vam traslladar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, com a interlocutor directe a la Comunitat Valenciana, les dificultats que tenen els professionals que exerceixen la pràctica privada de la medicina per adquirir aquests equipaments. Per aquest motiu instem a l’Administració a facilitar-los l’accés o els mitjans per a l’adquisició dels mateixos.
 
Des del Col·legi de Metges de Castelló considerem que és ineludible resoldre amb urgència i celeritat aquests problemes, així com condicionar els recintes assistencials per realitzar la pràctica mèdica en les millors condicions de seguretat possibles per a pacients i professionals sanitaris.
 
El COMCAS és coneixedor de la feina i esforç que realitzen els metges, que han renunciat a permisos i vacances ja confirmades, per estar disponibles per prestar atenció als pacients. Una cosa que mereix l’aplaudiment d’aquesta corporació mèdica i que haurà de ser valorat, si precís moment, per part de l’Administració.