Els Masets, de la Torre d’En Besora, i Siliter, de Morella participen al programa d’acceleració d’empreses de la UJI i la Diputació

785
Empreses seleccionades
PUBLICITAT

-Nota de premsa-

El programa per a l’acceleració d’empreses de la província de Castelló ha iniciat avui amb una sessió de networking en la qual han participat empresaris, professors i organitzadors. Després d’una fase de selecció de projectes duta a terme aquest estiu, 9 empreses distribuïdes al llarg de la província començaran el pròxim divendres per la vesprada les sessions de formació, que s’allargaran fins al pròxim mes de desembre.

Entre els projectes seleccionats, tres són empreses del sector agroalimentari, altres tres operen en el sector de les tecnologies de la informació i comunicacions, una ho fa en energies renovables, una altra en materials intel·ligents i l’última en sector calçat.

Detalls dels projectes seleccionats
Les tres empreses operant l’en sector agroalimentari es troben repartides per tota la província de Castelló, produint làctics, olis i vins. Làctics Els Masets és una empresa situada en Torre d’ en Besora dedicada a la fabricació i distribució de productes làctics de llet d’ovella. Belluga Gourmet està situada a Sogorb i basa el seu projecte empresarial a explotar les possibilitats que ofereix la zona de l’Alt Palancia, establint sinergies entre el territori, la gastronomia, la cultura i la producció de l’oli d’oliva. Finalment, Viñedos y Bodegas Mayo García se centra en l’elaboració i criança de vins de qualitat, a més d’una clara aposta turística vinculada al territori i la gastronomia.

Altres tres empreses operen en el sector de tecnologies de la informació i telecomunicacions (TIC). 4TIC és una empresa start-up situada en espaitec que es dedica al desenvolupament de programari a mesura, en els últims mesos ha llançat dos nous productes al mercat per a la gestió de laboratoris i la compra d’entrades. Boxvot és una plataforma web/app sobre plans d’oci liderada per dos joves castellonencs, la seua aposta per la internacionalització ha sigut un dels seus factors diferenciadors des del principi. Internet Mind és la tercera empresa operant en el sector TIC, des de la seua oficina en espaitec realitzen programari de publicacions digitals per a la publicació de llibreries a mesura per a empreses.

Respecte als altres tres sectors representats en la II Edició del Castelló Global Program, l’empresa Nuevas Tecnologías Sili-Ter representa al sector de les energies renovables. Des de Morella l’entitat ofereix solucions de climatització i aigua calenta sanitària amb les tecnologies més eficients. 42Tek representa al sector dels materials intel·ligents, aquesta empresa de Castelló ofereix nanotecnologies aplicades al tractament d’aigües. Finalment des de la Salzadella, Lajuana operant en el sector de la moda-calçat, basa la seua idea de negoci a renovar les espardenyes, un producte que en la nostra zona s’ha usat i s’ha treballat molt durant anys.

Sobre el Castelló Global Program (CsGP)
Programa gratuït organitzat per espaitec que compta amb el suport de la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I. Dirigit a emprenedors i empresaris castellonencs amb experiència en desenvolupament de negoci i potencial de creixement, Castellón Global Program té com a objectiu accelerar el creixement de les 9 empreses seleccionades, facilitant el seu impacte en un mercat global a través d’accions de formació i tutorització durant l’últim trimestre de l’any.