Els mapes i els masos de Vilafranca seran protagonistes al Museu d’Etnologia de Castelló

689
Cartell exposicions
PUBLICITAT

El Museu d’Etnologia de Castelló inaugura aquesta vesprada a les 20h les exposicions “Masovers que hi habiten” i “Vilafranca cartografiada amb una nova mirada”. La mostra, oberta fins al 30 d’agost, és el resultat del treball del doctor en Geografia Paco Tortosa i del topògraf Pau Fuster. Inclou un total de setze pòsters amb diferents fotografies de les masies del municipi així com una breu explicació sobre elles. A més es poden veure exposats diversos panells on s’aprecia l’evolució del treball d’elaboració del mapa. L’exposició inclou, així mateix, la presentació del llibre “Vilafranca. Un mar de pedra seca a mil metres d’altitud“, publicat per Edicions 96.

La publicació és obra de Paco Tortosa, Doctor en Geografia per la Universitat de València i pioner cicloturista. Tortosa realitza una crònica en primera persona a la qual plasma les seves passejades i converses amb veïns pel terme municipal de Vilafranca. Toponímia local, més de 2.000 fotografies a tot color i 504 pàgines, són alguns dels atractius de la publicació. “Ha estat una experiència meravellosa. El que més m’ha cridat l’atenció ha estat el paisatge humà, el poder conèixer a la gent que encara viu a les masies així com el paisatge de la pedra en sec. Vilafranca és, dins de la comarca, l’epicentre d’aquest tipus de construccions “, relata l’autor.

A més, la publicació incorpora un mapa realitzat pel mateix Paco Tortosa i per Pau Fuster, Enginyer Tècnic en Topografia per la Universitat Politècnica de València. Amb una resolució de 1: 20.000, fruit d’un rigorós treball de camp.

Les exposicions estaran obertes de dimarts a dissabte amb horari de 10: 30h a 13: 30h i de 17: 30h a 21: 00h. Els diumenges i festius es podrà visitar de 9:00h a 14:00h.