Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació del 77,7% per al mes de juliol, un 2,4% més que en 2022

138
Logo GVA
PUBLICITAT

Destaca Benidorm, amb una ocupació estimada del 88% de les seues places hoteleres durant aquest mes, i el litoral de València, amb el 78,5%

Els hotels de l’interior aconsegueixen una ocupació superior al 65%, 18 punts percentuals més que al juliol de l’any anterior

La previsió d’ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana durant aquest mes de juliol parteix d’un 77,7%, la qual cosa suposa un 2,4% més que en 2022. Així es desprén del sondeig realitzat per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d’establiments hotelers de les tres províncies.

A més, els hotels de l’interior preveuen una ocupació superior al 65% durant aquest mes, un 18,1% més que al juliol de l’any anterior.

Davant aquestes dades, el secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que “el sector, en el seu conjunt, espera per a juliol xifres superiors a les de l’estiu passat, amb pics que s’acostaran al 90%, com per exemple a Benidorm”. Colomer s’ha mostrat així optimista de cara als resultats d’aquesta temporada estival, que preveu “molt dinàmica i que reiterarà la consolidació de la recuperació plena del turisme”.

Per al titular de Turisme “la fidelitat del turista domèstic, unit a l’embranzida de mercats internacionals, a més de la qualitat i excel·lència dels serveis i oferta turística de la Comunitat Valenciana, són claus per a aquesta temporada”.

Les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen aconseguir el 65,5% d’ocupació, un 12% més que l’aconseguit l’any passat. Per part seua, el litoral de València preveu ocupar el 78,5% de les seues places hoteleres i el litoral d’Alacant (sense incloure Benidorm) estima una ocupació del 77,2%.

Per part seua, els hotels de Benidorm preveuen una ocupació de 88%, la qual cosa suposa 3 punts per sobre de la del mateix mes de l’any anterior. I l’ocupació estimada per a la ciutat de València, xifrada en un 77%, suposa 2,8 punts per sobre del mateix mes de 2022.

Avanç d’ocupació del mes de juny

D’altra banda, l’enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana proporciona també l’avanç dels resultats d’ocupació del mes de juny. Així, s’estima una ocupació mitjana del 80,8% per al conjunt d’hotels del litoral de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un increment del 1,4 punts respecte a 2022.

En el litoral de Castelló el grau d’ocupació per places se situa en un 66,9%, la qual cosa suposa un increment de 9,8 punts respecte a juny 2022. Per al litoral de València l’ocupació estimada és del 72,4% i per als hotels del litoral d’Alacant, sense incloure Benidorm, s’estima una ocupació del 80,9%.

L’ocupació estimada per a la ciutat de València, xifrada en un 89,6%, suposa 1,5 punts per sobre del mateix mes de l’any anterior. Mentre que per als hotels de Benidorm, s’estima una ocupació de 86,2%, la qual cosa suposa 4,2 punts per sobre del mes de juny de 2022.

Respecte a l’ocupació en hotels d’interior, el sondeig estima per al mes de juny un 66,4%, la qual cosa suposa un increment interanual de 22,4 punts.

Per províncies, a l’interior de Castelló el grau d’ocupació per places estimat se situa en el 53,4%, la qual cosa suposa un increment de 12,1 punts respecte a juny de 2022. A l’interior de València l’ocupació estimada és del 77,9%, amb un increment de 39,9 punts interanuals. Mentre que per a l’interior d’Alacant s’estima una ocupació del 62,7%, la qual cosa suposa un increment respecte al passat any de 32,8 punts interanuals.