Els habitants de La Mata estan ben entretinguts tot i el confinament

0
481
La Mata

La Mata continua de confinament, però no per això els seus habitants estan més avorrits que abans i és que arran de la quarantena han sorgit moltes iniciatives per dinamitzen la vida dels veïns, siga quina siga la seua franja d’edat.

Els més menuts ja pensen què els agradaria fer quan acabe l’estat d’alarma i fan arribar aquestes idees amb un vídeo al Consell d’Infants, per tal que l’Ajuntament les porte a terme en quant siga possible.

Els més joves tampoc s’avorreixen: tant la Comissió de Festes com l’Associació Cultural Gat i Gata Per La Mata han estat organitzant diferents activitats per passar el confinament, des de recomanacions lectores fins a celebrar el Dia de la Terra mostrant imatges de la natura de La Mata. Les últimes propostes organitzades per aquestes dues associacions són la creació d’un vídeo on apareguen tots els veïns del poble i un trivial sobre diversos aspectes relacionats amb La Mata!

Els més experimentats també han estat entretinguts i és que diversos voluntaris del municipi han estat participant activament en la confecció de mascaretes per a tots els veïns dels Ports i per als sanitaris de l’Hospital de Vinaròs, formant part de la iniciativa comarcal “Mascaretes als Ports”.

L’Ajuntament de La Mata, per la seua part, també ha contribuït a fer més fàcil la vida al poble, assegurant la seguretat i protecció de tots els veïns.

Per una part, s’han encarregat del repartiment de mascaretes entre totes les cases de La Mata i, igual que a molts pobles de la comarca dels Ports, han rebut material de protecció per al personal de l’Ajuntament, com ara mascaretes de diferents nivells, ulleres, desinfectant de mans, guants… “Estem molt satisfets i agraïts amb tot el material que ens ha fet arribar Diputació i Generalitat” comenta Júlia Lugo, tinent d’alcalde de La Mata.

A banda del material, el consistori també s’ha encarregat de realitzar periòdicament desinfeccions per tot el municipi, contractant una empresa local per a dur-les a terme i “també s’ha sol·licitat, quan s’ha cregut convenient, al Consorci Provincial de Bombers, la seua ajuda per a que fessen una desinfecció més profunda” apunta Lugo, “ara mateix, entre l’agutzil i un altre treballador fan la desinfecció dels carrers i llocs més transitats com són la tenda i la farmàcia”.

També han posat en marxa diversos serveis d’atenció a la ciutadania: l’Ajuntament ha desviat un dels telèfons a l’ADL i, per a casos més urgents, una treballadora fa atenció a les dependències municipals, ja que tant la secretària com l’ADL treballen telemàticament. Entre dos treballadors de l’Ajuntament es tornen per prestar atenció domiciliària, si es requereix, per portar aliments i productes bàsics a la gent més major. Aquest treball d’assistència social està coordinat per la treballadora social de la Mancomunitat Comarcal Els Ports que, a la vegada, fa un seguiment a tots els usuaris de la Unitat de Respir Familiar de La Mata conjuntament amb la seua monitora, qui els fa arribar de tant en tant alguna proposta d’estimulació cognitiva.

Pel que fa el futur festiu de La Mata, és incert. La festa de l’Onso i les activitats programades per Pasqua es van haver de suspendre i les rogatives que celebra el municipi van pel mateix camí. Pel que fa les festes d’agost, “està tot molt en l’aire pel tema de concentració de tanta gent, però suposem que no les podrem celebrar tal com les coneixem, s’hauran de fer d’una altra manera i ens haurem de reinventar” apunta la tinent d’alcalde.

Una cosa és certa: si els maters no poden celebrar les festes patronals com cada any, segur que trobaran alternatives per poder celebrar-les d’una manera diferent i original; si una cosa han demostrat els veïns del municipi, és inventiva i ganes d’amenitzar la vida social de La Mata.