Els guanyadors del II Dipcas Music Festival rodaran videoclips en municipis de la província per multiplicar el seu efecte turístic

596
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La qualitat dels sis participants a la final, el més destacat d’un renyit concert amb Wiol i Sara Ledesma com a vencedors

El grup Wiol i la solista Sara Ledesma han estat els guanyadors de la segona edició del Dipcas Musical Festival, segons el resultat de la final conclosa durant la passada matinada al Moll Serrano Lloveras del Grau de Castelló. Els segons classificats han estat Tretze i Galiano, respectivament, completant Salvant a Maria i Defectes el quadre de finalistes. Els guanyadors d’aquest festival organitzat per la Diputació de Castelló obtenen el dret a gravar un CD complet -dins d’un termini màxim de sis mesos- i els segons classificats, una cançó. A més, els quatre gravaran sengles videoclips promocionals en localitats de la província de Castelló, amb la qual cosa l’efecte turístic de l’esdeveniment es multiplicarà.

Així ho ha explicat el diputat de Joventut, Pablo Roig, qui ha posat èmfasi en aquesta “sinergia de talent musical dels nostres joves amb el potencial turístic que té un esdeveniment d’aquestes característiques. No només hem dinamitzat els pobles en què s’han desenvolupat les semifinals i final del festival, sinó que a través de la gravació dels videclips als pobles de Castelló difondrem, aquesta vegada a través de la música, els atractius turístics de la nostra província “.

Renyida final amb molta qualitat

La final de la II Dipcas Music Festival ha estat una eliminatòria molt renyida en la qual la qualitat dels grups i solistes participants ha estat el més destacat. Per l’eliminatòria es va comptabilitzar la votació del públic a través dels seus aplaudiments (40% del valor total) i d’un jurat (60%) escollit per les empreses col·laboradores en l’organització.

La suma de valoració de públic i de jurat va donar com a guanyador al jove grup valencià Wiol. El quartet d’Alboraia va desenvolupar durant trenta-cinc minuts una actuació ben treballada d’indie rock amb sonoritats britàniques. En el segon lloc es va classificar Tretze, jove banda de rock and roll clàssic, amb components d’Orpesa i Castelló. També van competir en aquesta final els veterans borrianencs Salvant a Maria, amb un rock dur clàssic, i Defectes (Peníscola-Benicarló), amb la seva proposta de rock èpic.

En l’apartat de solistes, la victòria va ser per a la castellonenca Sara Ledesma, amb les seves cançons enquadrades dins el indiefolk, ocupant el vinarossenc Galiano el segon lloc, dins d’una línia més clàssica de cançó d’autor. De dóna la circumstància que el vot del jurat va situar per davant a Galiano, però la suma de la reacció del públic va donar el triomf a Sara.

Cada un dels participants a la final rebrà 300 euros per les seves respectives actuacions, que se sumen als 300 anteriors corresponents a cada un dels 20 semifinalistes. En total, han estat 33 les inscripcions rebudes per prendre part en aquest segon any del concurs Dipcas Music Festival.

Al llarg del desenvolupament de la final van ser més de 500 les persones que van passar per l’esplanada del Moll Serrano Lloveras, que se sumen a les 1.900 que havien presenciat en algun moment les quatre semifinals, celebrades a Benicàssim (20 de maig), Alcossebre (28 de maig), Peníscola (4 de juny) i Moncofa (11 de juny).