Els gossos trufers seran protagonistes a la ‘mostra’ de Catí

970
????????????????????????????????????
PUBLICITAT
  • El dissabte 9 de febrer tindrà lloc la xerrada teòrica i pràctica “Punts bàsics per a l’ensinistrament de gossos trufers”.
  • El diumenge 10 se celebrarà el concurs de gossos buscadors de trufa negra i la segona edició del certamen infantil.

El municipi de Catí, a la comarca de l’Alt Maestrat, acollirà la XVI Mostra de la Trufa Negra ‘Castelló Ruta de Sabor’ els dies 9 i 10 de febrer. En aquest esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Diputació de Castelló, el públic assistent podrà gaudir d’un complet programa entorn del ‘or negre’ de la gastronomia, on no faltaran les degustacions de tapes trufades, showcookings, ponències i actuacions musicals .

En aquesta edició de la mostra, el gos tofoner torna a cobrar protagonisme. Tal com ha afirmat l’alcalde de Catí, Pablo Roig: “els gossos són els grans aliats del conreador i compleixen un treball fonamental en la localització de les tòfones sota terra, ja que són entrenats per distingir el seu particular aroma. Per això, hem volgut organitzar diferents activitats per posar en valor el paper tan important que desenvolupen “. I és que “la tubericultura és una alternativa econòmica per a l’interior de Castelló i, encara que les tècniques de cultiu han millorat molt en els últims anys, un dels principals problemes amb què es troben el conreador és el desconeixement que puguin tenir sobre maneig d’un gos tofoner “, ha afegit el primer edil.

Així doncs, el dissabte al matí tindrà lloc la xerrada teòrica i pràctica “Punts bàsics per a l’ensinistrament de gossos tofoners”, està destinada a aquelles persones iniciades o interessats en iniciar-se en aquest món. La conferència serà a càrrec de Juan Jesús Gargallo, ensinistrador i col·laborador ART TÒFONA i Clara Rascón, directora tècnica. L’activitat tindrà una durada de dues hores. L’objectiu del curs és donar les nocions bàsiques per a la correcta elecció d’un gos i el seu posterior ensinistrament. Per participessin aquesta, cal fer inscripció prèvia a www.trufamaestrat.es, té un preu de 15 € i les places són limitades

XVI Concurs de gossos buscadors de tòfona

El diumenge al matí se celebrarà la setzena edició del concurs de gossos cercadors de trufa negra, la tuber melanosporum. Aquesta competició és un dels actes que més expectació genera i serà, a partir de les 11: 00h, quan els cans podran a prova les seves qualitats olfactives per localitzar aquest preuat fong. Els participants optaran a trofeu i premis en metàl·lic.

Aquelles persones que desitgin apuntar els seus animals al concurs poden fer-ho a través de la pàgina web de l’esdeveniment. La inscripció té un preu de 10 € i les places també són limitades. De moment, “el concurs ja compta amb participants de la província de Castelló, però també de Tarragona, Barcelona i Lleida, el que demostra l’interès nacional d’aquest certamen”, ha afirmat Roig.

De la mateixa manera, es durà a terme la segona edició de concurs infantil de gossos trufers. En aquest cas, la participació serà gratuïta, però també cal inscriure amb antelació a través de la pàgina web.