Els Gaiteros i la Rondalla signen els convenis de col·laboració amb l’ajuntament de Morella

70
GAITEROS DE MORELLA
  • Ambdós col·lectius musicals participen activament en les festivitats de Morella, Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobla d’Alcolea

Aquesta vesprada l’ajuntament de Morella signarà els convenis de col·laboració amb la Rondalla i els Gaiteros. Aquestos són dos col·lectius musicals presents en moltes de les activitats festives que se celebren durant tot l’any a Morella, Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobla d’Alcolea. Així, aquesta col·laboració permet que les activitats continuen i garantir que la música estiga present en les festes i activitats culturals.

D’aquesta manera, la regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “l’objectiu d’aquestos convenis és el de garantir la participació d’ambdues entitats en les activitats festives, culturals i tradicionals de Morella”. L’edil ha explicat que “el consistori pretén donar suport a totes les associacions de la localitat a través d’una ajuda econòmica, així com la cessió de les instal·lacions públiques per a realitzar les seues activitats”. Rocío ha afegit que “tant la Rondalla com els Gaiteros participen activament en les festivitats de l’any, ja que la música és un element bàsic de cadascuna de les festes”. Finalment, ha apuntat que “les associacions també faciliten, en aquest cas, l’ensenyament de música per a continuar durant molts anys amb la seua activitat”.

Cal explicar que els Gaiteros de Morella participen en les diferents cercaviles, dianes, retaules i processons que hi ha durant l’any a Morella. A més, a través d’aquesta associació es fomenta l’ensenyament musical i tradicional de Morella, ja que es comprometen a participar en les activitats de l’Escola Municipal de Música i incentivar la unió d’aquest grup amb les persones interessades a unir-se. D’altra banda, la Rondalla de Morella també es compromet a participar en algunes activitats durant l’any com en el dia de la Gent Gran o les festes de les cinc poblacions que formen Morella.

RONDALLA DE MORELLA

VA SER NOTÍCIA A DIADIA