Els forcallans ixen en processó fins Sant Cristòfol

74
Els forcallans ixen en processó fins Sant Cristòfol

El passat dissabte 11 de maig va tindre lloc la rogativa més esperada per tots els forcallans i forcallanes, la de Sant Cristòfol.

El dia va començar ben prompte, de bon matí va eixir la processó que puja des del municipi fins a l’ermitori proper, pertanyent al terme de La Todolella. Des de xiquets fins adults, són molts els habitants que decideixen arribar a l’ermita a peu, fent una parada per esmorzar al peiró de Sant Pere.

Al migdia es va fer missa a l’església de Sant Cristòfol i, en acabar, es va procedir a la benedicció dels termes. Després, els veïns i veïnes de Forcall van fer cua per a rebre el corresponent rotllo, la pasta típica de les rogatives que, com ja és habitual, corre a càrrec de l’Ajuntament.

Paral·lelament, la comissió de festes es va encarregar de la barra i de realitzar jocs sortejant diversos productes. En arribar l’hora de dinar, els forcallans es van agrupar per colles i van gaudir d’un dinar de pa i porta amb molt d’ambient. Però la festa no va acabar a l’ermitori; en tornar al poble, els veïns es van dirigir al pavelló per ballar al ritme d’un duo musical.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA