Els escolars d’Atzeneta reben educació vial‏

571
PUBLICITAT

-El Col·legi Rural Agrupat Penyagolosa acull deu dies de formació impartida per la DGT

Cent quaranta xiquets i xiquetes del Col·legi Rural Agrupat Penyagolosa, que integra Vistabella del Maestrat, Atzeneta i Les Useres, han participat durant deu dies en un curs de seguretat viària impartit per la Prefectura Provincial de Trànsit.

Els alumnes i les alumnes han rebut les seues primeres nocions en les classes teòriques que s’han impartit mitjançant vídeos i diapositives relacionades amb la senyalització de les vies que afecten els vianants i ciclistes. A més, en el pati de l’escola s’ha habilitat un parc de trànsit en el qual els escolars han realitzat pràctiques de circulació i respecte als senyals. A les sessions, els alumnes han executat els senyals amb els braços i han après a indicar l’inici de la marxa, els canvis de direcció, la parada i l’avançament.

Altres aspectes sobre els quals se’ls ha insistit han estat la importància del casc, el cinturó de seguretat i el jupetí reflectant, així com la importància de mantenir una velocitat adequada. Així mateix, en les classes s’ha donat especial rellevància al trajecte entre el domicili i el col·legi, incidint en la manera correcta de creuar els carrers, com circular per les voreres o l’especial atenció a les eixides de vehicles de garatges.

En acabar la formació, els alumnes han rebut un diploma de mans del cap de Trànsit de Castelló, Víctor Sales Morante.

Educació vial 5