Els dinosaures dels Ports viatgen a un congrés internacional que se celebra a Burgos

1012
Excavació de dinosaure la comarca dels Ports
PUBLICITAT

-Nota de premsa del Parc Cultural Dinomania-

Avui comencen en Salas de los Infantes (Burgos) les VII Jornades Internacionals sobre Paleontologia de Dinosaures i el seu entorn, organitzades pel Col·lectiu Arqueològic i Paleontològic de Salas i el Museu de Dinosaures de Sales de los Infantes en col·laboració amb la Universitat de Saragossa, la Universitat del País Basc i la Universitat de Salamanca.

En aquest prestigiós congrés tenen prevista la seva participació paleontòlegs de reconegut prestigi internacional com Paul Sereno de la University of Chicago (EUA), Masateru Shibata de l’Institute of Dinosaur Research, Fukui Prefectural University (Japó), o Paul Barret del Natural History Museum, Londres (Gran Bretanya).

En ell tindran un especial protagonisme els dinosaures de la comarca dels Ports ja que dels 38 treballs presentats, 5 tractaran sobre Geologia i Paleontologia d’aquesta comarca. A més un sisè treball tractarà sobre les empremtes fòssils dels jaciments de Begís (Alt Palància).

Els responsables dels treballs són paleontòlegs de diverses universitats (UNED, UAM, UJI o UV) i de centres paleontològics de la província de Castelló (Museu Temps de Dinosaures de Morella o Col·lecció Museogràfica de Cinctorres). Aquests especialistes assenyalen que, tot i no comptar amb unes infraestructures paleontològiques suficients com a Conca, Terol o Burgos, tant les troballes com les investigacions científiques es situen al mateix nivell que a les zones esmentades com ho demostren l’alt nombre de treballs que es presenten en aquesta ocasió a Burgos. Diversos treballs tractaran temes de la comarca dels Ports, el que posa en relleu una vegada més la importància paleontològica de la zona i l’esforç que estan fent els equips d’investigació.