Els dinosaures de Morella i Cinctorres en la Ciutat de les Arts i les Ciències

135
Els dinosaures de Morella i Cinctorres en la Ciutat de les Arts i les Ciències
Els dinosaures de Morella i Cinctorres en la Ciutat de les Arts i les Ciències

-Turisme porta la ruta ‘Camins del dinosaures’ al Museu Príncep Felipe

Coincidint amb l’exposició ‘Els nostres dinosaures’ del Museu Príncep Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, que mostra la important presència de restes paleontològiques a la Comunitat Valenciana, l’Agència Valenciana del Turisme (AVT) ha situat en l’entrada a la citada exposició un panell on es mostren els principals recursos paleontològics que es poden visitar al llarg de les comarques valencianes.

En concret, aquesta proposta s’inclou dins del projecte ‘Camins de dinosaures’, emmarcat en el programa de #Creaturisme de l’AVT, com a producte turístic entorn de les restes paleontològiques de la Comunitat.

‘Camins de dinosaures’ inclou els jaciments d’Alpuente, Millares o Cinctorres i museus dedicats a la paleontologia com el MUPE d’Elx, el Museu de Ciències Naturals de València o el de Morella.

També inclou jaciments icnológics, col·leccions museográfics i museus, tots ells visitables, on poder gaudir de restes paleontològiques. Recursos que abasten des dels períodes més antics de la terra i inicis de la presència de dinosaures, com són els afloraments del Anisiense, a Begís, fins a l’evidència de l’esdeveniment catastròfic que va tenir lloc a la fi del període dominat pels dinosaures, el Cretàcic, en el denominat Límit K/T, a Agost.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer ha recordat altres rutes turístiques en les quals està treballant Turisme com la ruta de les Oliveres Mil·lenàries, la Ruta dels Càtars, la ruta Territori Borgia, la Ruta de la Seda o la Ruta del Grial.

Recorregut de les rutes
Les rutes suggerides pel projecte ‘Camins de Dinosaures’ recorren gran part de la geografia valenciana i constitueixen un al·licient més per a conèixer el territori valencià, que disposa de grans recursos naturals com són les restes paleontològiques.

En concret, l’itenerari proposat per a la província de Castelló,inclou municipis com Sant Mateu, Morella, Cinctorres, Forcall, Ribesalbes, Onda i Begís; per a la província de València s’han incorporat València, Alpont, Llaures dels Oms, Xera, Requena, Alginet, Millars, Énguera i finalment, per a la província d’Alacant s’inclou Alcoi, Agost Elx, Guardamar i Rojales.