Els dinosaures de Cinctorres i Morella viatgen a Londres

838
Jaciment Anna
PUBLICITAT
Jaciment Anna
Jaciment Anna

La prestigiosa entitat “The Geological Society” acaba de celebrar un congrés en honor al famós geòleg William Smith. En ell s’han presentat dos treballs que avalen la importància que les troballes geològics i paleontològics de la comarca dels Ports estan aconseguint.

El Dr Carlos Santisteban del Departament de Geologia de la Universitat de València, ha presentat un treball sobre les característiques geològiques dels jaciments amb dinosaures del Llevant peninsular, entre els quals s’inclouen els de Castelló. D’altra banda el paleontòleg Andrés Santos-Cubedo ha presentat un treball sobre com s’han format els diferents jaciments de vertebrats de la comarca dels Ports. Tots dos treballs han comptat amb la col · laboració d’altres científics del Grup Guix de Vila-real i del Department of Geology and Mineralogy, de la Vilnius University, de Lithuania.

Tibia dinosaure a Anna

Els fòssils de dinosaures de la província de Castelló, coneguts històricament a nivell nacional, estan despertant gran interès en institucions internacionals com la Geological Society de Londres, que segurament inclourà els dos treballs presentats en un volum especial que s’editarà arran de la trobada.

Sants afirma que els estudis que s’estan duent a terme a la comarca situaran als dinosaures de Castelló en el nivell que els correspon. I que tant el seu equip des de Cinctorres, com el grup d’especialistes que treballa des de Morella, estan fent avenços en aquesta línia.