Els dimonis tornaran a Morella el 30 d’octubre

311
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella celebra des de l’any 2014 una trobada de colles de dimonis en la qual en participen de vingudes des de diferents punts de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya.

L’any 2020 i a causa de la situació sanitària amb la COVID-19, aquesta es va anul·lar per a tornar el pròxim 30 d’octubre en la seua setena edició. En aquesta ocasió, l’encontre tindrà un format més reduït tant en el nombre d’activitats com en el de participants. Així, a les 18.30 hores hi haurà una cercavila amb música pels carrers de Morella i a les 20.00 h tindrà lloc el correfoc on participaran totes les colles.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, i el president dels Dimonis de Morella i organitzador de la trobada, Javier Ortí, van presentar ahir tota la programació del dissabte 30 d’octubre. L’edil va destacar que “aquest encontre de dimonis s’havia convertit en una data marcada dins del calendari cultural de la ciutat amb activitats per a tots els públics i ens alegra que enguany es celebre, encara que de manera reduïda”. Rocío ha volgut “recordar que encara cal seguir les mesures sanitàries i de seguretat i evitar contagis de la COVID-19”.

D’altra banda, el president dels Dimonis de Morella ha remarcat que “que no serà una trobada com les coneixíem i amb un gran nombre de colles representades” i ha afegit que “acudiran els i les caps d’algunes colles vingudes de Castelló, Saragossa, Alcanar o Benicàssim i continuar amb la bona relació que tenim a l’espera de tornar a celebrar la trobada com era habitual”.

La història del soldat
La VII trobada de dimonis de Morella estarà acompanyada d’altres activitats culturals durant el pont de Tots Sants. D’aquesta manera, el diumenge 31 d’octubre, l’Espai Firal albergarà l’espectacle La història del soldat. Es tracta d’un show que combina la música amb la narració d’una història i la projecció d’imatges sobre aquesta.

L’Orquestra Lírica de Castelló interpreta el teatre musical amb partitura del compositor rus, Igor Stravinsky, amb un narrador-actor, il·luminació i pantalla cinematogràfica. Rocío ha explicat que “es tracta d’un format diferent i espectacular on es combina la música amb la narració d’un conte” i ha aprofitat per a “animar a totes i tots a disfrutar d’aquesta experiència el 31 d’octubre a l’Espai Firal”. L’entrada tindrà un preu de tres euros i estarà disponible en la taquilla de l’Espai Firal i pròximament s’habilitarà la venda on-line.

Finalment, el divendres 29 de novembre també s’ha programat una xerrada de memòria històrica. Aquesta està prevista a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella a les 20.00 hores.