Els dies 20 i 23 Tírig celebra Sant Antoni

390
PUBLICITAT

L’Associació Cultural de Tírig és l’encarregada d’organitzar al municipi una de les seues celebracions més multitudinàries i esperades. Els seus membres han preparat una programació que comença el dimecres dia 20 amb la tradicional elaboració de les “coquetes” a les instal·lacions del pavelló a la qual li seguirà un dinar per a totes les persones que hagen col·laborat.

La jornada de dissabte 23 començarà amb un esmorzar popular per continuar amb la “Arrosegà”, és a dir, l’entrada dels troncs que serviran per fer la foguera que seran estirats per cavalls. Així mateix, els veïns que ho desitgen podran preparar manats de argelagues a la porta de les seues cases que seran enceses a la vesprada pels dimonis de la festa. Serà aleshores també quan els més menuts de la localitat participen en la “Esquellà”, fent soroll amb esquelles anunciant la celebració, que acabarà amb un berenar de “prims” i xocolata que podran degustar mentre assisteixen a un contacontes.

A continuació, comença l’encesa de les fogueres amb els dimonis de La Diablera i tots els xiquets i xiquetes vestits de dimonis que els vulguen acompanyar, seguida de la Publicata de Sant Antoni i la representació de La Diablera. En acabar, se celebrarà la processó en honor al sant, la benedicció dels animals i el repartiment de les “coquetes”. Seguidament es rostiran sardines i els veïns del municipi s’ajuntaran a sopar al pavelló on, a partir de la mitjanit, una discomòbil i música en directe donaran ambient a la nit.

L’Associació Cultural de Tírig anima els veïns i visitants a participar de tots els actes en què col·laboren l’Excel·lentíssim Ajuntament de Tírig, la Diputació Provincial de Castelló, la llibreria papereria Mulet i l’escola de Tírig.