Els dies 14 i 15 de juny Ares celebrarà el IX concurs de Gossos de Rabera

394
Concurs gossos de rabera
Concurs gossos de rabera
Concurs gossos de rabera

Ares del Maestrat viurà els dies 14 i 15 de juny una nova edició del concurs de gossos de rabera. El pastor Julio Bayot, amb el suport de l’Ajuntament d’Ares, la Diputació, col·laboradors i patrocinadors privats és l’encarregat de l’organització.

PROGRAMA:
Programa del concurs
Programa del concurs
Aquest any la foto del cartell és la guanyadora del concurs de l’any passat, obra de Jose Jiménez. Així mateix s’ha convocat la segona edició del concurs fotogràfic. El premi serà la il·lustració del cartell per a l’any que ve.
El concurs de gossos de rabera comptarà amb nombroses activitats paral·leles. El dissabte 14 de juny s’iniciarà el programa amb un concurs infantil de dibuix en el qual els xiquets i xiquetes podran pintar la seva versió de gossos pastors i ramats d’ovelles. A la plaça d’Ares tindrà lloc el concurs Què sap fer el teu gos?.
Diumenge dia 15 de juny tindrà lloc el concurs en la Canà d’Ares, al costat de la carretera CV -12 Ares-Morella. A les 10h se celebrarà el sorteig entre els participants. Com en anys anteriors es preveu la presència de pastors i gossos arribats des d’Euskadi, Navarra, Comunitat Valenciana, Andalusia, Balears, França i Catalunya. A més del pastor i el gos amb millor puntuació també hi haurà premi per a la millor indumentària.
A les 10.30h començarà el concurs que tindrà dues fases. A la final passaran entre 5 i 7 pastors. Al costat del concurs hi haurà activitats per als xiquets i xiquetes amb passejades en ruc. Així mateix, durant tot el cap de setmana, hi haurà visites guiades al barranc dels molins, l’antiga nevera medieval o el nucli històric d’Ares, incloent-hi la Cova del Castell.
– Menú pastoril
A més del concurs de gossos de rabera dels restauradors de la localitat oferiran , durant el juny , menús especials que evocaran la cuina dels pastors.