Els centres penitenciaris de vaga general

98
La ràpida actuació dels funcionaris salva a dos presos a Albocàsser

– Els funcionaris del centre penitenciari d’Albocàsser estan convocats als 6 dies de protesta

Els sindicats UGT, ACAIP, CCOO, CSIF i CIG han convocat avui, 24 d’octubre, i el divendres, 26 d’octubre, una vaga general dels funcionaris dels centres penitenciaris per desbloquejar el conflicte laboral amb l’administració. També en novembre continuaran les mobilitzacions els dies 6, 8, 13 i 15. Els funcionaris del centre penitenciari d’Albocàsser han estat convocats junt al conjunt de centres dependents de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries.

L’objectiu, segons han indicat en un comunicat els sindicats, és que es duga a terme una “negociació real” després que la proposta presentada per l’administració penitenciària el 25 de setembre es retirara 3 dies més tard. El motiu que van argumentar és la restricció pressupostària davant un increment retributiu estimat de 123 milions d’euros de 2019 a 2021.

Aquesta primera vaga general del funcionariat de presons busca que es torne a la negociació amb el govern per reclassificar centres i adequar remuneracions dels treballadors a les càrregues reals de treball.