El diputat de Promoció Econòmica visita els vivers d’empreses a Vall d’Alba i Albocàsser per conèixer les empreses
Aguilella: “El programa d’allotjament empresarial és una gran oportunitat per a molts emprenedors que comencen”
Els cinc centres CEDES que la Diputació de Castelló disposa a les diferents comarques d’interior de la província, amb seu a Albocàsser, Vall d’Alba, Morella, Llucena i Sogorb, ja han afavorit la consolidació de 21 empreses en les zones rurals de Castelló . Així ho ha anunciat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, després de visitar els vivers empresarials d’Albocàsser i la Vall d’Alba per conèixer de primera mà als emprenedors allí instal·lats.
“El programa d’allotjament empresarial de la Diputació suposa una gran oportunitat per a molts emprenedors de l’interior de Castelló que arranquen un nou projecte i necessiten minimitzar costos fins que l’empresa es consolide. Aquest servei només es prestava a les grans ciutats, de manera que no el podien gaudir els empresaris de les comarques rurals llevat que es desplaçaren”, ha apuntat el diputat provincial.
Aquesta iniciativa, recollida dins de l’Estratègia provincial per al foment de l’ocupació, l’emprenedoria i la promoció econòmica, posa a disposició de les persones emprenedores despatxos perfectament equipats on instal·lar i iniciar la seva activitat durant un temps màxim de dos anys, reduint així els costos durant l’arrancada de l’empresa. Les empreses instal·lades poden fer ús de les instal·lacions del centre com les sales de reunions, de formació i creativitat, i a més tenen participació preferent en les activitats programades per a empreses i emprenedors per part de l’àrea de Promoció Econòmica de la institució provincial. Es paga per l’ús d’un despatx del viver d’empreses una taxa pública de 60 euros al mes.
Entre les empreses i professionals allotjats actualment en els centres CEDES es troben una especialista en psicologia infantil i educativa; un quiromassatgista; una empresa dedicada al disseny, programació i reparació de maquinària industrial; una consultora en enginyeria, disseny mecànic i desenvolupament de projectes; una enginyera agrònoma; una empresa de serveis destinats al sector de l’automòbil; una productora i comercialitzadora d’un innovador vi escumós; o l’oficina comarcal de FEPAC-ASAJA, a Llucena.
Intensa activitat formativa
Cal destacar que al llarg de tot l’any els centres CEDES ofereixen una ambiciosa programació de cursos i tallers formatius per al foment de l’ocupació, la consolidació empresarial, l’emprenedoria i la promoció econòmica adreçada tant a persones desocupades com a petits i mitjans empresaris de l’interior. Tota la programació es pot consultar a www.centroscedes.es