Els carrers de Morella recuperen la normalitat després dels bous de Sant Roc

1231
PUBLICITAT

Ajuntament de Morella

Dijous finalitzaven els bous de Sant Roc a Morella i a la matinada s’iniciaven els treballs de neteja i desmuntatge de les barreres del recinte taurí. Així, els carrers de la ciutat recuperen la normalitat després d’uns intensos dies festius.  D’aquesta manera, desmuntar les barreres de la plaça i els corrals han sigut els últims treballs, després que dijous ja s’eliminaren les que conformen el recorregut de l’entrada de bous i vaques des de les calçades.
Cal explicar que, els treballs de neteja per part de la brigada municipal s’han realitzat de manera diària en els punts de concentració de gent amb actes taurins i festius. A més, en els pròxims dies s’ampliarà la neteja a la resta de carrers de la ciutat i que aquesta recupere la normalitat. Es van intensificar els treballs amb la neteja amb mànega de la plaça abans de l’hora d’entrada dels vehicles de repartiment de subministraments a l’hostaleria i comerços.

El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “durant estos dies s’han realitzat molts treballs de neteja en diferents punts de la ciutat i per divendres quedava desmuntar les barreres del recinte taurí i els corrals” i ha afegia que “es van començar els treballs de matinada i facilitar ja el treball dels repartidors i repartidores”. L’edil explicava que “entenem que la brutícia d’estos dies causa molèsties als veïns i veïnes i agraïm la seua paciència i col·laboració per a informar dels punts on era necessària la neteja”. Finalment, també volia “agrair tot el treball que ha realitzat la brigada municipal en tots els treballs que impliquen les festes i els bous de Sant Roc”.

Les festes de Morella es van allargar fins al diumenge 28 d’agost amb activitats per a tots els públics. El cap de setmana comptava amb una apretada agenda amb, el dissabte, dia de la Mare de Déu de Vallivana i patrona de la ciutat de Morella. El santuari de Vallivana albergava l’ofrena de flors i Santa Missa. També hi havia cercavila amb els gegants des de l’ajuntament. A la vesprada, el Morella FC s’enfrontava al CF Valderrobres en un partit Memorial Francisco Yeste al camp de la Fàbrica Giner. També l’Associació Musical Mestre Candel homenatjava a Mercedes Candel. A la nit, gran festa remembres 90 i 2000 a l’Espai Firal.

El diumenge, cercavila amb l’Associació Musical Mestre Candel al matí. A la vesprada, truita monumental a l’Espai Firal. Finalment, les festes s’acabaven amb la cercavila de la banda fins al Pla dels Estudis on tenia lloc el castell de focs.