Els cables d’alta tensió desapareixeran de les teulades de Forcall

259
FORCALL, LINIES ELÈCTRIQUES I TORRE2

-Red Eléctrica iniciarà al juliol el trasllat de la línia i la construcció de les noves conduccions

La retirada dels cables d’alta tensió que sobrevolen les teulades de les cases de Forcall està més a prop. L’alcalde de la localitat, Santiago Pérez, ha indicat que, segons ha comunicat Red Eléctrica, en breu començaran els treballs de construcció de la nova línia de Molt Alta Tensió que discorrerà per l’Oest del municipi. Aquesta nova línia suposarà la retirada de l’existent que discorre per sobre de les cases de Forcall.

Quan es facen efectives aquestes obres s’atendrà una de les peticions històriques de Forcall, que porta anys reclamant que els cables desapareguen de les teulades. La determinació del municipi ha propiciat que Red Eléctrica accedira a desviar cap a l’Oest aquesta línia. Aquest estiu es desenvoluparan les obres entre Palanques i l’estació transformadora situada en el terme de Morella. Les primeres accions consistiran en la construcció dels suports de formigó perquè després puguen col·locar-se les torres elèctriques. L’inici de les obres estava pendent dels informes arqueològics.

Autopista elèctrica

El trasllat de les línies suposarà la creació d’una “autopista elèctrica”. L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, ha indicat que en els últims anys des del municipi s’ha lluitat perquè totes les línies -Molt Alta Tensió i evacuació dels parcs eòlics- discorregueren pel mateix recorregut per a, d’aquesta manera, reduir l’impacte paisagístic i ambiental.