Els bous i la música protagonitzen les festes d’Albocàsser

118
Els bous i la música protagonitzen les festes d'Albocàsser
Els bous i la música protagonitzen les festes d'Albocàsser

Albocàsser celebra els seus festejos patronals del 10 al 19 d’agost amb activitats per a tots. Així, la jornada inaugural de les festes, el divendres dia 10, tindrà lloc a les 23.00 hores en el Pavelló Municipal, la proclamació de la Reina de les Festes i la seua cort d’honor. La jove, Claudia Febrer Bellmunt, reina 2018, estarà acompanyada per la Dama de la Colònia Lidia Giner Collantez i les dames de la cort Saray Traver Tena i Paula Tena García.


El dissabte se celebra el Dia de la Penya Taurina amb diferents activitats com una entrada infantil i concurs de recortadors infantil, classes de toreig de saló amb membres de l’Escola Taurina de Castelló, prova i exhibició del bou cerril Pacheco de la ramaderia Miguel Beteta de Nerpio. Ja a la vesprada, tindrà lloc un desafiament de vaques i un bou de les ramaderies de Germán Vidal i Fernando Machancoses. A la mitjanit se celebrarà un bou embolat infantil i un altre adult. La jornada finalitzarà amb el Ball Pla dels Sants Joans amb l’orquestra Sicília.

El diumenge a les 11.30 hores el saló d’actes de l’Ajuntament acollirà el lliurament de premis de la XXVII edició del certamen literari Casimir Melià i Tena. Després dels “bous per la vila” tindran lloc una carrera infantil a les 18.30 hores i la trobada popular “Vila d’Albocàsser” a les 19.00 hores. Ambdues activitats són organitzades pel Club de Muntanya Desnivell. Un sopar popular, música i ball per a tots i el Holi Festival de Colors conclouran la jornada.

La nova setmana començarà el dilluns amb més actes taurins, una eixida amb bicicleta pel terme, una concentració de disfresses infantil un sopar popular i ball. La festa s’allargarà fins a altes hores de la matinada amb la nit dels Quintos i Dames 2018. El dimarts a les 11.30 hores se celebrarà la marxa solidària contra el càncer. Un parc infantil, el concurs de paelles, una batucada i la música donaran forma a la resta de la jornada.

El dimecres dia 15 se celebrarà el Dia de la Mare de Déu de l’Assumpció amb una despertà i Rosari de l’Aurora, diana a càrrec de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Albocàsser i una missa i processó que conformaran el matí. Durant la vesprada i la nit l’esport, la música i la cultura amb la representació de Marenostrum seran protagonistes.

El dijous es duen a terme les celebracions del Dia de Sant Roc amb una missa en honor al sant, bous, menjar de germanor i el lliurament de premis del concurs de guinyot. La nit de disfresses farà que la diversió i la festa s’allarguen fins a altes hora de la matinada.

El divendres 17 continuaran els festejos amb activitats infantils i taurines per a tots. A més, les exposicions culturals com Un tomb per la vila i Stuka podran ser visitades per veïns i visitants en els Safaretjos i l’ermita dels Sants Joans respectivament.

L’últim cap de setmana de festes, destaquen el dissabte les activitats taurines, el parc infantil i la gimcana familiar. Per la seua banda, el fermall d’or als festejos, el diumenge 19, ho posaran els últims festejos taurins de les festes patronals 2018. El ball i la música faran que l’últim dia de festes s’allargue fins que el cos aguante.

Els bous i la música protagonitzen les festes d'Albocàsser
Els bous i la música protagonitzen les festes d’Albocàsser