Els Bombers Voluntaris de Els Ports desinfecten alguns municipis de la comarca

154
Bombers_Foto de Fb

El Parc de Bombers Voluntaris Els Ports ha tingut una important tasca des de que es va decretar l’estat d’alarma, realitzant feines de desinfecció preventiva a molts municipis de la comarca dels Ports.

Aquest treball de desinfecció s’ha repartit entre la Unitat Militar d’Emergències, que sol operar a municipis més grans, amb residències on hi haja casos positius, i entre el Consorci Provincial de Bombers de Castelló, que actua en municipis més menuts a mesura que els Ajuntaments ho van sol·licitant.

En el cas dels Ports, el parc encarregat de la zona és el de Voluntaris de Morella, on treballen una vintena de bombers que compten amb el mateix equipament i la mateixa formació que els bombers de Parcs Professionals.

Durant les darreres setmanes han actuat en 8 municipis de la comarca: Villores, Vallibona, Portell, La Mata, Forcall, Palanques, Morella i Xiva. Aquestes actuacions es fonamenten en la desinfecció preventiva en base al tractament marcat per les autoritats sanitàries. La desinfecció es basa en una solució d’hipoclorit de sodi i pot dur-se a terme de tres maneres diferents: manualment (amb baietes per desinfectar poms de portes o teclats de caixers), amb màquines de fumigació portàtils (cada parc compta amb diverses unitats), o bé amb un motor portàtil de 100L. Fa poc que s’ha dotat als parcs d’aquesta bomba i es tracta d’un instrument que facilita i agilitza el treball.

D’aquesta manera, els bombers desinfecten a consciència tots els carrers del municipi en qüestió, així com elements urbans com ara baranes o poms i també espais de més trànsit com poden ser el centre de salut, la farmàcia, les tendes… Tot i així, la pluja dels darrers dies ha impossibilitat la realització d’aquestes tasques, ja que el producte ruixat ha de romandre uns 10 minuts per tal que faça efecte.

Cal remarcar que aquestes tasques de desinfecció són preventives i qualsevol Ajuntament les pot demanar realitzant la corresponent sol·licitud.