Els bombers treballen per evacuar a una dona malalta a un mas de Benassal

825
PUBLICITAT

Nota de premsa del Consorci de Bombers de Castelló

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló manté activat la totalitat del dispositiu enfront de nevades. Un dispositiu que inclou, entre d’altres, 18 equips de màquines llevaneus, 9 vehicles saler, 200 tones de sal, així com un dispositiu humà de prop de 200 efectius. Paral·lelament, s’està treballant també davant l’episodi de pluges a les zones costaneres, per al qual hi ha preparat, entre altres recursos, 52 equips de buidatge així com la Unitat de Rescat Aquàtic.
Cal recordar que en aquests moments la Generalitat manté activada l’Emergència per nevades així com la preemergència per pluges nivell taronja al litoral.

Des que dijous es va iniciar l’episodi de nevades, la totalitat del dispositiu coordinat pel Consorci Provincial ha estat realitzant neteja de vials en tot l’interior de la província. Durant la nit de dijous a divendres s’han mantingut de guàrdia 3 dotacions de Bombers amb equip llevaneus i a les 06 h del matí s’ha mobilitzat de nou la totalitat del dispositiu, que està treballant en la neteja de totes les rutes d’interior assignades al Consorci.

Pel que fa a la tipologia de serveis, fins ara s’ha atès 23 vehicles que havien quedat atrapats per la neu, entre ells un autobús escolar a Villahermosa. També s’han realitzat desenes de serveis com la retirada d’arbres caiguts, o l’obertura d’accessos a masies aïllades. A mig matí es treballava en evacuar una dona malalta que havia quedat aïllada en una d’aquestes masies a Benassal.

Es calcula que fins a aquestes hores hi ha acumulats entre 30-60 cm de neu a totes les zones d’interior, podent superar-se en punts com Barraques. La Unitat de Maquinària pesada es troba actuant en camins i pistes de dit municipi.

Pluges al litoral

Respecte a l’episodi de pluges, els mitjans del Consorci Provincial de Bombers han actuat en nombrosos buidatges en zones com Benicàssim o Nules, així com en rescatar un total de 7 ocupants de vehicles atrapats per l’aigua en zones inundables i camins rurals, de llocs com Benlloch, Nules o Vila-real. També s’ha col·laborat en evacuar de forma preventiva a veïns que resideixen entre les platges de Nules i Borriana, en previsió que els seus habitatges puguen inundar-se.Fins al moment no s’ha hagut de lamentar danys personals en cap d’aquests serveis.
Cal recordar que les previsions apunten que a les zones litorals podrien acumular fins a 100 litres per metre quadrat en 12 h.