Els bombers de la Diputació han destinat 360.000 euros per a actuar per ‘Filomena’ en una àrea amb 80 municipis i 40.000 habitants

767
Bombers Castelló
PUBLICITAT

El diputat Abel Ibáñez explica que el dispositiu per nevades ha permés escometre 38 accions de salvament i 118 obertures d’accessos a masies, explotacions ramaderes o infraestructures

El dispositiu especial de nevades activat el passat dia 5 de gener pel Consorci Provincial de Bombers de la Diputació amb motiu de la de borrasca Filomena ha tingut un cost superior a 360.000 euros, segons ha explicat el diputat de l’àrea, Abel Ibáñez. Es tracta d’un operatiu que, donada la magnitud de la nevada, s’ha mantingut actiu per espai d’11 jornades, del qual han format part 200 persones, que han realitzat un total de 1.540 jornades laborals. 

Durant aquest temps, els operaris del Consorci Provincial han efectuat un total de 174 rutes en les quals han dut a terme 336 serveis en una àrea compresa per 80 municipis en els quals resideixen al voltant de 40.000 persones.

El dispositiu ha permés escometre 38 accions de salvament i assistència a persones en vehicles bloquejats per la neu o el gel o aïllades en masies que precisaven una evacuació urgent per a ser traslladades a un centre hospitalari i rebre tractaments per diàlisis o altres patologies. A més, s’han efectuat 118 accions d’obertura d’accessos a masies, explotacions ramaderes o infraestructures concretes després de sol·licitud dels ajuntaments, i s’ha procedit a la retirada de 6 arbres caiguts.

Quant a mitjans materials, el dispositiu de nevades ha utilitzat 18 màquines llevaneu, 8 vehicles de sal i altres 30 vehicles auxiliars, entre els quals es trobava una moto de neu de rescat i un All Terranin Vehicle, dotat amb erugues per a rescat. 

Pel que respecta a la maquinària pesant, s’ha actuat en 34 municipis sobre una àrea de 600 quilòmetres de pistes i camins amb 3 màquines del propi Consorci i 21 externes contractades per a aquesta emergència.