Els bombers atenen 2508 serveis en el que portem d’any

651
PUBLICITAT

El Consorci Provincial de Bombers ha intensificat este estiu les tasques d’emergència per actuar “amb la major diligència i eficàcia possible” davant de qualsevol incident que es puga registrar a la província en la temporada estival “amb l’únic objectiu de garantir la seguretat de tots i cadascun dels castellonencs que viuen a la nostra província”.

Així ho ha destacat el diputat responsable de Bombers, Luis Rubio, després de destacar que en el que va d’any els professionals del Consorci, gestionat per la Diputació, han hagut d’intervenir en fins a 2.508 serveis, dels quals 54 han estat per accidents de trànsit, 123 per incendis en habitatges, 23 per incendis forestals i fins 194 per incendis de vegetació.

Referent a això, Rubio ha volgut posar l’accent en el reforç realitzat pel Consorci durant la temporada estival en què “per diferents factors com el clima o les aglomeracions, és imprescindible que estiguem 100% avís i amb tots els mitjans disponibles a l’hora de combatre qualsevol emergència o alerta d’incendi que amenace la integritat dels nostres pobles i veïns”.

No en va, en menys de dos setmanes els efectius coordinats pel Consorci de Bombers ha hagut d’actuar en fins a 140 serveis. Pel que fa a la tipologia dels mateixos, 33 han estat serveis de prevenció mentre que quatre d’ells han estat fruit d’accidents de trànsit. Pel que fa a incendis es refereix, en tot just quinze dia, els professionals del Consorci han hagut de sufocar set incendis en habitatges, 22 en sectors productius; 03:00 forestals i un total de 26 incendis de vegetació no forestal.

Més de 750 efectius activats

És per això que des del Govern Provincial, i a través del Consorci, s’ha establert un desplegament “de màximes garanties” que compta amb un total de 750 efectius, dotats de 160 mitjans terrestres, cinc mitjans aeris i 12 de les unitats de rescat aquàtic per fer front al risc d’incendis forestals així com a qualsevol tipus de rescat derivat de les activitats aquàtiques i de muntanya conscients de l’increment que estes registren amb “l’arribada de l’estiu, i amb ell, del turisme de sol i platja”.

I és que malgrat que Rubio ha incidit en la necessitat que els castellonencs i visitants “extremen la precaució quan estiguin gaudint de l’immillorable patrimoni que ens brinda esta terra única per la seua binomi mar-muntanya”, des del Consorci “estem preparats en tot moment per intervenir davant de qualsevol incident o incendi”.

No en va, dels 750 efectius que componen el dispositiu entre bombers de la Diputació i les unitats de Bombers Forestals de Generalitat assignades, en tot moment hi ha 213 de guàrdia permanent “llestos per vetllar per la seguretat de la província i de tots aquells que resideixen o ens visiten. Perquè no podem oblidar que garantir la seguretat dels nostres turistes és la millor fórmula que tenim per sumar recursos en benefici del desenvolupament territorial”.