Els bombers ajuden a obrir camins de masos i a evacuar a un ferit a Forcall

737
Neu a Morella
PUBLICITAT

-Nota de premsa dels bombers-

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha estat treballant intensament durant la jornada de divendres a desenes de serveis derivats de la situació de nevades i fortes precipitacions que afecten tota la província. Rescats de conductors atrapats per la neu, neteja d’accessos a masies aïllades, o buidatges d’aigua i evacuació de persones en risc per l’episodi de pluges han estat la tònica dominant de la jornada.

Respecte a l’episodi de nevades, durant la jornada de divendres el Consorci ha treballat en la neteja de la totalitat de rutes viàries que té assignades a l’interior de Castelló. Els treballs es van iniciar el dijous, a activar-se el dispositiu especial per nevades que consta, entre d’altres, de 18 equips de màquines llevaneus, 9 vehicles saler i prop de 200 efectius coordinats pel Consorci.

Els equips han hagut de fer front a una nevada molt intensa i generalitzada per tot el territori castellonenc. Cal recordar que al llarg del matí de divendres la Generalitat ha decretat la Emegencia Situació 1 per a tot l’interior, i que l’Agència Estatal de Meteorologia ha destacat que en punts com Morella es podrien assolir o superar els rècords de la sèrie registrats en 1964 i 1971 quan es van arribar a quantitats properes als 80 l / m² en forma de neu a la capital dels Ports. Al migdia d’aquest divendres es superaven els 72.

A conseqüència de la neu, els efectius del Consorci han atès tot tipus de serveis al llarg de les últimes hores. S’ha assistit a desenes de conductors els vehicles havien quedat atrapats per la neu a diferents punts de l’interior de Castelló. També s’ha col·laborat amb els mitjans sanitaris en l’evacuació d’un ferit per accident de trànsit al centre sanitari de Forcall. Posteriorment s’han obert també els accessos perquè una SAMU pogués fer-se càrrec del ferit per al seu trasllat. Els efectius han treballat també durant tota la jornada a la retirada d’arbres caiguts així com en l’obertura d’accessos per masies aïllades, disseminades al llarg del territori. Destaca el cas d’una dona malalta, que havia quedat aïllada en una d’aquestes masies a Forcall.

La Unitat de Maquinària pesada ha estat treballant al llarg del matí en camins i pistes de Barraques, mentre que a la tarda també ha començat a treballar a la zona de Morella per reforçar els treballs d’accés a masies i granges aïllades. Respecte a l’evolució de la neteja de vials, a última hora de la tarda la situació més complicada era la zona de Torralba del Pinar.

Pel que fa a les previsions, els equips de llevaneus s’aniran retirant al llarg de les properes hores i es reincorporaran de nou abans de l’alba. Durant la nit es mantindrà algunes dotacions de guàrdia.
Per al dissabte està també previst que la Unitat de Maquinària i Logística es reforci amb un major nombre de pales carregadores. Per ara segueix decretada l’Emergència Situació 1 per a tot l’interior de Castelló.

D’altra banda, el Consorci Provincial també ha estat atenent al llarg de divendres l’episodi de pluges intenses al litoral. El dispositiu de pluges consta entre d’altres, de 52 equips de buidatge així com de la Unitat de Rescat Acuático.Los mitjans del Consorci Provincial de Bombers ha atès avisos de desenes de buidatges en zones com Benicàssim, Nules, Borriana, Almassora. S’ha rescatat un total de 7 ocupants de vehicles atrapats per l’aigua en zones inundables i camins rurals, de llocs com Bell-lloc, Nules o Vila-real. Al llarg del migdia i primeres hores de la tarda s’han realitzat serveis de rescat i evacuació d’unes 35 persones a les zones de Santa Bàrbara a Borriana i la platja de Nules. Creu Roja s’ha fet càrrec de l’atenció de les persones evacuades.
Al matí ja s’havien efectuat evacuacions preventives en zones pròximes. També s’ha ajudat als vehicles de l’organització de l’esdeveniment de motocròs The First Race Xarxa Sand, de Vilafamés, encallats a causa de la pluja.

Des del Consorci Provincial de Bombers es demana a la ciutadania que extremi les precaucions, evitant en la mesura del possible els desplaçaments a zones afectades per les nevades o el temporal de pluges. Ens fem ressò dels avisos del Servei Estatal de Meteorologia que per al dissabte adverteixen de nevades a l’interior, així com de vent, pluges i temporal marítim al litoral.