Els bombardejos nazis de l’Alt Maestrat s’estrenen a València, Barcelona, Madrid i Bilbao

577
EXPERIMENTO STUKA CINEMA
PUBLICITAT

– ‘Experimento Stuka’ es projecta a sales de tota Espanya

El documental dirigit per Pepe Andreu i Rafa Molés que narra els bombardejos de l’aviació nazi a Benassal, Albocàsser, Ares del Maestrat i Vilar de Canes es podrà veure a cinemes de tot l’estat.

Així, fins al 15 de novembre es projecta als Cinemes LYS de València. I aquest divendres marxarà cap a Bilbao. El seu recorregut seguirà per Amposta, 23 de novembre, Barcelona, 27 de novembre, Madrid, 28 de novembre, i Castelló, el dia 30.

La producció audiovisual de SUICAfilms i Televisió Espanyola es va presentar en maig a la Diputació de Castelló i ha recorregut tots els pobles implicats en el bombardeig. A més, ha estat seleccionada als festivals DocsBarcelona, Memorimage i DocsValència. En aquest últim va rebre una menció especial del jurat.

Cal recordar que el documental conta els bombardejos experimentals que va realitzar la Legió Còndor enviada per Hitler durant la Guerra Civil. 66 fotografies aèries trobades a l’arxiu de Friburg (Alemanya) donen testimoni de les proves amb noves bombes de 500 quilos llançades des d’avions Junkers 87A, més coneguts com a ‘Stuka’.