Els AODL defensen el seu paper en el desenvolupament local i l’autonomia dels pobles

578
Trobada AODL província de Castelló
PUBLICITAT

Trobada AODL província de CastellóEls Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local de les comarques de Castelló han celebrat la seva trobada anual. Agrupats en ADLYPSE , associació que reuneix aquests professionals a la Comunitat Valenciana , han defensat el paper dels AODL com a figures clau en el desenvolupament local i en la generació d’activitat econòmica , social i cultural als municipis .

A la província de Castelló hi ha més de 60 AODL treballant en pobles i ciutats . El seu paper és especialment rellevant en els pobles on , en nombroses ocasions , són l’únic tècnic format que treballa als ajuntaments . Ells organitzen xerrades i conferències , assessoren empreses , tramiten projectes i ajudes , busquen nous jaciments d’ocupació per evitar la continuada despoblació .

Els agents d’ocupació i desenvolupament treballen en facetes empresarials, d’assessorament , turístiques … I sempre estan pendents d’un fil ja que , en nombroses ocasions , han estat a punt de desaparèixer per la falta d’ajudes econòmiques per sostenir la seva activitat .

L’associació està recollint suports a tota la Comunitat Valenciana per formar un col · legi professional . Els AODL defensen el paper de la seva activitat en els municipis i aposten per l’autonomia municipal . De fet , han apuntat que el desenvolupament local passa per l’acció generada des dels mateixos municipis , des dels qui viuen al territori .