Els animals són els més beneficiats pel confinament humà

671
PUBLICITAT

Si hi ha algú que s’ha vist beneficiat del confinament, aquests han estat els animals, que han campat tranquil·lament per boscos, camps i carreteres.

El Centre de Recuperació de Fauna “El Forn del Vidre”, ubicat a la Tinença de Benifassà, ha notat una forta davallada d’animals ingressats durant els darrers dos mesos.“Al mes de març, la davallada va ser important. Va entrar només un 46% d’animals respecte l’any passat i, al mes d’abril, ha entrat un 60% respecte el 2019” apunta Martí Surroca, encarregat de “El Forn del Vidre”.

En aquest Centre de Recuperació de Fauna de La Pobla, acullen animals salvatges que s’han trobat ferits, els curen i si, és possible, els reintrodueixen al seu hàbitat natural. Els animals entren per diverses causes, entre les més comuns es troben per atropellament, enverinats o ferits per arma de foc. “També és segons la temporada. Ara, per exemple, és època de cries i la majoria han entrat per aquest motiu, però també hem tingut alguna entrada per electrocució i atropellament” apunta Surroca.

En general, els animals han estat els més beneficiats de tota la crisi actual. El confinament ha provocat menys ferides per arma de foc i menys atropellaments, ja que la caça s’ha paralitzat i, amb l’aturada de l’activitat, la circulació s’ha restringit massivament, provocant menys accidents amb animals.

Tot apunta, però, a que la seguretat dels animals tornarà ben prompte als nivells anteriors i que el Centre de Recuperació de Fauna “El Forn del Vidre” tornarà a notar un augment d’animals en les entrades.