Els amants de la música antiga tenen una nova cita a Morella, amb la celebració de l’Early Music Morella

607
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El proper dissabte 19 de març es presenta la cinquena edició de l’Early Music Morella, el Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista de Morella, amb el concert “Doulce Memoire”. Aquest certamen se celebrarà entre els dies 23 i 28 de juliol

Morella tornarà a ser el centre de música antiga més internacional de la Comunitat Valenciana, amb la celebració del V Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista, resultat de la dimensió acadèmica de l’ensemble valencià Capella de Ministrers, que des de 1987 treballa en la tasca de la recuperació, difusió i interpretació del patrimoni musical valencià més antic. La cinquena edició de l’Early Music Morella tindrà lloc del 23 al 28 de juliol d’aquest 2016 i rendirà tribut al filòsof universal Ramon Llull, en commemoració del 700 aniversari de la seva mort.

Després del reconegut èxit de les quatre primeres edicions, que ha situat l’esdeveniment com un dels més importants del panorama musical nacional, es presenta, el proper dissabte 19 de març a les 19:30h a l’Ajuntament de Morella, la cinquena edició del Festival i Curs Internacional de Música Medieval i renaixentista de Morella, organitzat per l’Associació Cultural Comes – Centre de Música Antiga i Barroca de la CCVV. La presentació estarà presidida per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Cultur, Rocio Querol, i el director artístic de l’Early Music Morella, Carles Magraner, director de Capella de Ministrers. A més, aquesta comptarà amb l’espectacular concert “Doulce Memoire”, a càrrec de Carles Magraner, amb la viola de mà d’arc, i Robert Cases, guitarra renaixentista i tiorba. Les entrades ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme i, el dissabte, també estarán a la venda a la Sala del Justícia, lloc on es podrá gaudir d’este concert.

L’enclavament geogràfic de Morella ha estat clau en el transcurs dels segles i en els fets històrics. Ciutat de passada, encreuament de camins, entre la Vall de l’Ebre i el Mediterrani, enllaçant Catalunya, Aragó i València, Morella ha estat testimoni d’importants episodis per a totes les civilitzacions que aquí l’han habitat. La conquesta cristina i l’època medieval converteixen Morella en una ciutat de privilegis i riqueses. Reis, artesans, guerrers, cavallers, papes i nobles van trobar en aquest enclavament el punt idoni per a les seves trobades, que van determinar la història de l’antiga Corona d’Aragó.

Early Music Morella és un Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista especialitzat en el patrimoni musical dels segles X a XVI que va sorgir de la manca d’estudis i la necessitat de difusió d’aquest singular repertori, de la prioritat per oferir activitats turístiques d’excel·lència cultural destinades a tots els públics, i que només tenen sentit juntament amb la riquesa del nostre patrimoni històric-artístic.

Concerts amb música de trobadors, cant gregorià, polifonies religioses, música de les Tres Cultures, seminaris de folklore tradicional, conferències, tallers didàctics, una exposició d’instruments musicals de l’edat mitjana, visites guiades especials, menús gastronòmics històrics… En definitiva, tot el que des del naixement de les primeres manifestacions musicals fins a les últimes polifonies del Renaixement es va poder escoltar a Occident i Orient, transmès tant per tradició oral com escrita, prenent especial atenció al corpus musical del Segle d’Or de la Corona d’Aragó entès en un context arquitectònic, històric-artístic en definitiva, tan particular com representa el del poble de Morella.

Compartir, recuperar, interpretar, conservar i difondre el nostre patrimoni musical com un producte cultural i turístic de primera categoria dins l’oferta turística de Morella. Conèixer en definitiva l’entorn social i cultural de la nostra història més antiga, aquest és el sentit fonamental del Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella, obert a tots els públics i que se suma a la voluntat de l’Ajuntament per impulsar la imatge turística de la capital dels Ports, identificada amb aquesta particularitat pròpia: la del patrimoni històric-artístic com a reclam turístic.

Des de la seva creació el 2012, Early Music Morella compta amb una consolidada acceptació del públic assistent als concerts i activitats. Des de la primera edició fins a l’actualitat més de 9.000 persones han participat i assistit com a públic a la programació d’aquesta oferta turística especialitzada en música medieval i renaixentista.

D’aquesta manera, Morella s’ha consolidat com el centre de música antiga més important i internacional de la Comunitat Valenciana, cita imprescindible cada estiu, que reuneix centenars de persones que acudeixen a Morella per gaudir d’aquesta proposta turística única a la Comunitat Valenciana. Proposta que resideix, sobretot, al voltant del Festival Early Music Morella, amb una programació de primer ordre formada per concerts realitzats a càrrec de grups i intèrprets internacionals especialitzats en la música antiga.

Una proposta turística i cultural única que convida a tots els amants del turisme d’excel·lència a apropar a Morella del 23 al 28 de juliol.

Cartell Early Music Morella