Els alumnes del taller d’ocupació mediambiental de la Mancomunitat dels Ports milloren el Passeig de l’Alameda de Morella

314
PUBLICITAT

Els alumnes d’aquest taller estan netejant i millorant la zona del pinar de l’Alameda i també actuaran a la Teuleria, la xarxa de senders i en el mont de Pereroles. L’Ajuntament de Morella també està treballant en la realització d’un nou taller d’ocupació forestal

Els alumnes del taller d’ocupació relacionat amb el medi ambient de la Mancomunitat dels Ports estan treballant aquests dies a Morella. A la localitat, s’estan centrant en netejar i millorar la zona de pineda del Passeig de l’Alameda. A més, està previst que també actuen a la Teuleria, realitzant una nova fase mediambiental, la xarxa de senders del terme municipal i en la muntanya de Pereroles.

El regidor d’obres, Rafa Pallarés, assenyala que “els alumnes del taller d’ocupació estan fent una feina molt important, ja que la millora i manteniment permanent de la nostra principal zona verda és imprescindible”. A més, apunta que “aquests dies s’està desbrossant, talant alguns arbres malalts i netejant en diferents punts de tot el Passeig de l’Albereda, pel que ja s’observa una important millora”. Pel que fa a aquest espai, el regidor també anunciava que en les pròximes setmanes es reconstruirà el mirador que es va desprendre en l’episodi de pluges, així com altres murs que també estan en mal estat. Aquesta actuació la durà a terme una empresa local de construcció.

Per tot això, Pallarés assenyala que “els tallers d’ocupació d’aquest tipus són molt importants per a la formació dels joves en matèries que poden tenir un aprofitament futur i una eixida laboral i per a la creació de llocs de treball”.

Taller d’ocupació forestal

L’Ajuntament de Morella també està treballant en la realització d’un nou taller d’ocupació forestal. Ja s’ha sol·licitat i s’espera una resposta favorable per part de la Generalitat Valenciana per donar continuïtat a aquest taller mediambiental que s’està desenvolupant en aquests moments i que començaria a la segona part de l’any.

Cal assenyalar que en aquest 2015 han començat dos tallers d’ocupació de la Mancomunitat dels Ports. Aquest mediambiental i un altre d’arqueologia, que compta amb set alumnes de Morella i en el qual el director és el veí de la localitat Ramiro Pérez. Per poder dur a terme aquests tallers, els ajuntaments de la comarca han realitzat un gran esforç en avançar els fons dels tallers d’ocupació, suplint així la falta de pagaments de la Generalitat.