Els alumnes de l’IES de Morella ja tenen professor de valencià

109
ies morella
ies morella

La situació dels alumnes de l’IES de Morella tornarà la setmana vinent a la normalitat. Després de la reunió mantinguda aquest mateix matí en les instal·lacions del centre educatiu entre el director territorial d’Educació, Robert Roig, membres de l’Ajuntament de Morella, docents del centre i representants de l’Associació de Pares i Mares (AMPA) s’ha afirmat que les classes es reprendran la setmana vinent.

D’aquesta forma, segons han explicat des de l’AMPA, “mancant un professor hi haurà dos”. I és que com ja s’havia avançat un professor de l’escola per a adults del municipi cobrirà algunes hores lectives i, com a novetat, s’ha adjudicat la plaça de jornada completa disponible en la borsa de difícil cobertura.

Així les coses, una professora entrarà la setmana vinent a fer classe en el centre a jornada completa i el docent de l’escola per a adults veurà augmentada la seua jornada de mitjana a total i cobrirà també classes de valencià en l’IES. Tal és així, que a més de les hores lectives estipulades per horari els joves afectats amb la pèrdua de professor durant dos mesos també disposaran de classes de reforç fóra de l’horari lectiu.

Aquesta mesura ha sigut implantada després de dos mesos d’esperes per part dels pares, professorat i alumnes els qui no sabien què anava a ocórrer amb la plaça.

Cal recordar que la professora titular de valencià de 1º i 4º de l’ESO i de 2º de batxillerat va causar baixa el passat 15 de febrer. Des d’aqueix moment, els alumnes no han tingut classes de valencià. A causa d’açò, els pares van buscar professors particulars de pagament perquè els seus fills recuperaren el temps perdut i no posaren el seu futur en risc. Amb les noves incorporacions tots els joves reprendran les classes fins a final de curs.