La Conselleria d’Educació ha accedit a que els alumnes de batxillerat de Culla, Vilar de Canes, Albocàsser i Benassal puguin desplaçar-se en el mateix autobús que els de secundària per anar fins a l’institut de Vall d’Alba i no paguen pel trajecte.

El passat curs les famílies havien de fer front als 22.000 euros que costava el transport; diners, que en part, han estat assumits per la Diputació.

La petició dels pares i els ajuntaments ha tingut efecte i Educació ha accedit a incloure el transport dels alumnes de batxillerat a la ruta ordinària i gratuïta.

Els pares demanaven que els estudiants de batxillerat poguessin utilitzar la línia que ja usaven els de secundària. Els estudiants de Culla, Vilar de Canes, Albocàsser i Benassal han de realitzar un trajecte de més de dues hores diàries per acudir al Ies de Vall d’Alba.

Amb l’objectiu de reduir el temps que passen els escolars en el transport també es reduirà el nombre de parades evitant, així, els temps d’espera.

-Objectiu: Batxillerat al Maestrat

L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat ha apuntat que la gratuïtat del transport per als alumnes del batxillerat és una “solució temporal” a la petició dels pares de la comarca que aposten per la implantació del batxillerat al Maestrat. I és que en el cas d’alumnes com els de Benassal, estan 45 quilòmetres de l’Ies de Vall d’Alba. Fabregat ha assenyalat que els municipis de la zona seguiran defensant el batxillerat a la comarca, per evitar desplaçaments i que les famílies abandonin els pobles per la manca de serveis educatius.