Els alcaldillos d’Ortells reben la Creu de Santa Llúcia a les festes de Sant Blai i Sant Antoni

552
Lliurament de la Creu de Santa Llúcia als alcaldillos d'Ortells
Lliurament de la Creu de Santa Llúcia als alcaldillos d'Ortells
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

  • Aquestes són les festes majors d’Ortells amb una gran participació en totes les activitats tradicionals i festives
  • La gent va omplir els carrers del poble per a encendre la barraca

Ortells va celebrar les seues festes majors en honor a Sant Blai i Sant Antoni aquest cap de setmana. Així, el dissabte es va entregar la Creu de Santa Llúcia als alcaldillos de la localitat, Ramón Domènech i José Sorribes, per la seua tasca i compromís amb el poble i les seues veïnes i veïns. També cal destacar que aquestes festes han estat un èxit de participació amb molta gent en totes les activitats programades. Així, durant la vesprada del dissabte van continuar les activitats amb l’Oferta de productes típics.

La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, va destacar que “les festes d’Ortells compten amb molta participació en tots els actes de manera que són un èxit cada any i continuen amb la tradició de la principal festa de l’hivern als Ports”. L’edil va voler “felicitar als alcaldillos d’Ortells per rebre la Creu de Santa Llúcia, màxima distinció de Morella, pel seu treball i compromís amb Ortells”. Finalment, va voler “animar a totes i tots a continuar amb les festes de Sant Blai i Sant Antoni amb l’ambient i participació característics d’aquestes”.

Cal explicar que el divendres a la nit es va reunir tot el poble per a cremar la barraca als carrers d’Ortells. Els coets de les Botargues i la música dels Gaiteros de Morella van omplir la plaça on la gent va poder gaudir del foc purificador de Sant Antoni. A més, el ball popular al Forn també va comptar amb molta participació.