Els alcaldes dels Ports posen en comú l’interrogant que són les festes patronals

1985
PUBLICITAT

-Els alcaldes dels Ports porten a debat el projecte turístic Maestrazgo – Els Ports

-S’aprova el Pla de dinamització i governança turística i l’expedient per a constituir-se com a Mancomunitat Comarcal

El passat dimecres va tenir lloc un plenari telemàtic de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

A la reunió, a la qual van assistir 24 representants dels pobles integrants, van aprovar iniciar l’expedient per a constituir-se com a Mancomunitat Comarcal. “Una de les problemàtiques que podem trobar-nos en aquest tràmit és que quatre pobles de la Mancomunitat no figuren als annexos de la Llei de Mancomunitats feta el 2018, així que iniciarem la tramitació i veurem de quina manera podem incloure els municipis d’Ares, Vilafranca, Castell de Cabres i La Pobla de Benifassà perquè siguen membres de ple dret dins la Mancomunitat Comarcal Els Ports” apunta Blai Peñarroya, president de la Mancomunitat.

Un altre punt destacat del plenari va ser l’aprovació per unanimitat del “Pla de dinamització i governança turística”, que engloba diferents aspectes com ara la modernització de museus i punts d’atenció al turista, a partir de l’adquisició d’un projector i ordinador per a ubicar a un museu de cada poble; el redisseny i impressió de material promocional del GR-331, per incloure a les guies turístiques els municipis que encara no apareixien;  la redacció del projecte tècnic del GR i adequació, senyalització i homologació dels elements que caldrà instal·lar als municipis que s’afegeixen; i l’organització d’esdeveniments esportius, per tal de continuar fent les caminades dels diversos trams que formen el Camí de Conquesta, un cop siga segur.

També es va acordar la convocatòria per a allargar el projecte Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials així com la constitució d’una borsa de dinamitzadors socioculturals per a complementar i recolzar l’àrea de joventut i una borsa de serveis d’ajuda a domicili.

Altres temes importants que van sortir a debat va ser la posada en comú del post Covid-19. “Els assistents van explicar quines mesures estan aplicant als seus pobles, com preveuen la situació a l’estiu… Pel que fa les festes, hi ha diversitat d’opinions, però la majoria creiem que s’hauran de fer d’una manera diferent, sobretot donant prioritat a actes culturals, controlant l’aforament i intentant espaiar els actes al llarg de l’estiu, en comptes de fer-los tot en una setmana, però encara és prompte i està tot en dubte” apunta Peñarroya.

Aprofitant l’espai de trobada entre els municipis de la comarca, el projecte Maestrazgo-Els Ports, que tanta controvèrsia està creant arreu dels territoris implicats, també va sortir a debat: “parlarem amb Ignacio Jiménez per fer una reunió i que ens presente el projecte que pretén dur a terme. Hi ha moltes incerteses al respecte i, ja que ens afecta, volem que ens ho explique a tots els pobles” destaca el president de la Mancomunitat. Aquesta reunió, però, haurà d’esperar unes setmanes fins que la Comunitat Valenciana entre en Fase 3.