Els alcaldes de Tírig i Catí critiquen que la Generalitat elimine els diners per asfaltar el camí rural que uneix els dos pobles

232
Camí Tírig - Catí

-Nota del PP-

Els alcaldes de Catí, Pablo Roig, i Tírig, Juan José Carreres, han mostrat la seva indignació en constatar que el Consell esborra del mapa pressupostari tota inversió per a la comarca i passa per alt incloure en els comptes de l’any que el condicionament del camí rural que uneix els dos nuclis de població.

L’alcalde de Catí ha censurat que el govern autonòmic “no només ha frenat tot el procés, sinó que a més ha eliminat la partida econòmica destinada a millorar la seguretat viària” i, respecte d’això ha recordat que “els diners ja estava en els pressupostos i es trobava tot a punt per a ser licitat i ara amb aquesta decisió partim de zero i retrocedim en el temps “.

Així mateix, Roig ha lamentat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “escatimi” en obres necessàries com aquestes que “estaven gairebé a punt, mentre prioritza inversions per fer de salvavides d’una empresa de la qual era president fins poc abans de la seva investidura “i, en aquest sentit, ha assenyalat que” amb els 140.000 euros destinats a rescatar aquesta empresa deficitària es podria haver executat més del 20% del vial “.

Per la seva banda, el primer edil de Tírig ha instat a Puig a “rectificar” i tenir en consideració la demanda dels alcaldes que “és un reflex de la necessitat dels ciutadans”. En aquest sentit, Carreres ha destacat que “dir No a adequar aquests 8 quilòmetres de camí, és a dir No a la promoció turística i és també ofegar l’economia i el dinamisme de l’activitat comercial de la zona que es distribueix entre els dos municipis”.

Així, l’alcalde ha recordat que el vial “de gran perillositat” per als usuaris que transiten diàriament per la carretera és “una via important de comunicació entre ambdues poblacions d’elles, Catí, declarada Bé d’Interès Cultural i l’altra Tírig, que compte en el seu terme amb el Museu de la Valltorta, les pintures rupestres estan reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni Mundial “. “No permetrem que el bipartit valencià jugui amb la seguretat dels ciutadans i ningunee a Castelló obviant infraestructures necessàries per millorar la qualitat de vida dels veïns”, ha recalcat.