Els ajuntaments ja poden sol·licitar les ajudes per a projectes de lluita contra el canvi climàtic

384
L'Ivace convoca una nova línia d'ajudes d'un milió d'euros per a la finalització d'àrees industrials
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • La iniciativa impulsada per Emergència Climàtica està dotada amb més de 3,8 milions d’euros

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat la convocatòria d’ajudes als municipis per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic, per a 2020, que pot consultar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Amb aquesta convocatòria d’ajudes, dotada amb 3.879.400 euros, la Conselleria busca donar suport a les actuacions de lluita contra el canvi climàtic de les localitats, en el marc dels Plans d’Acció per al Clima i Energia (PAUS) i de les iniciatives per a reduir la petjada de carboni.

La implantació d’energies renovables, la millora de l’eficiència energètica o el foment de la mobilitat sostenible vinculada a la reducció d’emissions derivades del transport dins del municipi són alguns dels projectes que poden beneficiar-se d’aquestes ajudes, destinades als ajuntaments de municipis situats A la Comunitat Valenciana adherits o en procés d’adhesió al Pacte Europeu de les Alcaldies per al Clima i l’Energia.

Així mateix, poden optar aquells inscrits en el Registre de Petjada de Carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni, creat mitjançant Reial decret 163/2014, de 14 de març.

Els requisits inclouen, com estableix el Pla d’Acció per al Clima i Energia, la disposició d’un Inventari d’Emissions de Referència de gasos d’efecte d’hivernacle del municipi per a realitzar el seguiment de l’efectivitat de les accions de mitigació i una Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats derivats del Canvi Climàtic per a l’adaptació.

El caràcter d’aquestes ajudes fa que siguen també subvencionables les actuacions executades en els quatre últims anys.