Els ajuntaments de menys de 6.000 habitants ajuden a famílies afectades per la Covid-19

522
PUBLICITAT

La Diputació ha aprovat una partida de 160.689,18 euros perquè els ajuntaments de la província de menys de 6.000 habitants puguen fer front a les prestacions d’atenció primària d’ajuda a les famílies que a conseqüència de la crisi de la Covid-19 estan travessant per serioses dificultats. És una quantitat addicional obtinguda després de la reestructuració del pressupost de 2020, que se suma als 703.334 euros habilitats a l’inici de l’any per a l’atenció primària a les famílies. “Amb aquests fons es proporcionen ajudes directes a les famílies, s’actua contra la pobresa energètica i es presta ajuda a domicili a les persones que ho necessiten, ha assenyalat el president de la Diputació, José Martí.

Les ajudes directes, com recorda la vicepresidenta de la institució provincial i responsable de Benestar Social, Patricia Puerta, són per a alimentació, lloguers i adquisició de productes de primera necessitat; la lluita contra la pobresa energètica està orientada a impedir els talls d’aigua o llum en les llars i el servei d’ajuda a domicili és el que s’ofereix a les persones majors o amb discapacitat que encara no tenen reconeguda la prestació per dependència.

Són decisions que impulsa l’equip de govern en comprovar que «els serveis socials municipals han quedat totalment desbordats per la profunditat de la crisi que s’ha generat amb l’emergència sanitària», destaca Puerta. En tots els casos, la concessió d’aquestes ajudes estarà recolzada per informes dels treballadors socials dels ajuntaments i hauran de ser justificades dins del termini i en la forma escaient.

«El que pretén l’equip de govern amb aquesta actuació és transferir fons als ajuntaments perquè puguen ajudar a les famílies vulnerables dels seus municipis impedint que ningú quede abandonat a la seua sort», subratlla.