Els ajuntaments de la Comunitat ja poden adherir-se a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

383
PUBLICITAT

Els ajuntaments de la Comunitat Valenciana ja poden adherir-se a l’Agència Valenciana de Protecció de l’Territori (AVPT), ​​segons ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Per al titular de Política Territorial, “comença una nova etapa que permetrà una major eficiència a l’hora d’impedir i perseguir les infraccions urbanístiques en el sòl no urbanitzable”, i ha subratllat que, d’aquesta manera, “es facilita que el nostre territori estiga més i millor ordenat i siga més sostenible i resilient “.

Així, ha explicat que “amb la publicació el passat 27 d’abril, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana dels Estatuts de la AVPT s’obre el període perquè els consistoris s’incorporin i poder constituir el Consell de Direcció”.

Amb aquest objectiu, la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, que també ostenta la presidència de el Consell de Direcció de l’AVPT, ha enviat una carta a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per informar-los sobre el procés que ja s’ha posat en marxa.

Com ha recordat el conseller, “aquesta adhesió és voluntària i suposa que els ajuntaments cedeixen a favor de l’AVPT les competències en disciplina urbanística en sòl no urbanitzable en infraccions greus o molt greus comesos dins del seu terme municipal”. Així mateix, l’adhesió comporta unes obligacions de col·laboració dels consistoris amb la AVPT.

En aquest sentit, els ajuntaments ja poden acordar en ple, per majoria absoluta, la seva adhesió a la AVPT. Aquest acord es pot adoptar en qualsevol moment i serà efectiu des de la seva publicació al Diari Oficial de Generalitat Valenciana.

Els ajuntaments tindran presència en el Consell de Direcció de l’AVPT. Els representants dels ajuntaments en aquest òrgan seran elegits per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies entre aquells que comuniquen a la Conselleria la seua adhesió abans de el 31 de juliol de 2021.