Els ajuntaments de Castellfort, Morella i Cinctorres repararan el Camí de la Canà

586
Cami de la Canà
-En espera de la millora integral del vial projectada per Generalitat i Diputació
-Els automobilistes denuncien als ajuntaments pels danys en els seus cotxes

El proper dijous dia 26, a partir de les 10 del matí, els ajuntaments de Morella, Castellfort i Cinctorres, repararan els sots del Camí de la Canà. Es tracta d’un camí rural que exerceix de carretera ja que és utilitzat pels veïns de nombrosos pobles de la comarca dels Ports, fins i tot per camions de transport d’argila -malgrat que està limitat el tonatge-.

La veritat és que des de fa més de 15 anys aquests tres municipis han demanat en reiterades ocasions a la Generalitat i la Diputació que converteixin el vial a la carretera i ho asfalten.

Fins a la data, més enllà de “pegots” les actuacions no han arribat. Ara els pobles estan pendents de la inversió de la Generalitat i la Diputació, que sí que s’han compromès l’asfaltat del camí, encara que no han aclarit si el camí s’integrarà en la xarxa autonòmica o provincial de carreteres.

Les pluges i el continu pas de vehicles han propiciat que es formen nombrosos sots per enèsima vegada. I per enèsima vegada, a l’espera dels diners d’administracions superiors, seran els ajuntaments els que tapen els clots. El camí travessa tres termes municipals de poblacions que, entre totes, no superen els 3.500 habitants. Amb els seus pressupostos no poden fer front al manteniment del vial, d’ahi la seva petició a les administracions provincial i autonòmica

-Denúncies pels clots

Els ajuntaments reben denúncies i factures d’automobilistes pels danys que han patit els seus vehicles en travessar el camí rural. Rodes punxades, suspensions trencades, llantes doblegades … per passar sobre els sots. En el record queda la mort de la mestra de Vilafranca, Gemma Villarroya, que va ser arrossegada pel riu Calders a l’intentar travessar un gual després d’una forta crescuda de la llera.