Els actes taurins conclouen avui a Morella, però el final de festes i l’Agost Cultural continuen omplint d’activitats l’agenda de la localitat

689

Els carrers de Morella tornaran avui al seu estat habitual després de la desmuntada de cadafals i de les barreres. Gran èxit del “Xiquiencierro”Morella viu avui la seva última jornada taurina. Amb l’última entrada de vaques, ja han conclòs els encierros i la brigada municipal ja ha desmuntat les barreres que es troben fora del recinte taurí. Aquesta vesprada, tindrà lloc l’última soltà de vaques, amb el que es posarà fi a aquests actes a la localitat. No obstant això, les festes continuen fins diumenge i, les propostes esportives i culturals garanteixen una intensa activitat fins que concloga el mes d’agost.

A les 20 hores, serà el moment en que el carrer Blasco d’Alagó comence a recobrar la seva aparença habitual. Serà llavors quan cadascuna de les quadrilles de la localitat començarà a desmuntar el seu cadafals. Una vegada que finalitze la desmuntada, es celebrarà el tradicional sopar a l’Espai Firal. Un acte que aquest any s’ha volgut potenciar i que comptarà amb animació infantil, l’espectacle “En persona guanye” d’Eugeni Alemany i discomòbil. D’aquesta manera, mentre que molts veïns estaran desmuntant les barreres, els més menuts podran gaudir amb Splai Castelló i el seu espectacle “L’Elixir de l’alegria”. Tot seguit, tindrà lloc el sopar de germanor i, després, l’esperada actuació d’Alemany.

Gran èxit del “Xiquiencierro”

Pel que fa a les activitats infantils del dia, avui ha destacat l’organització d’un “Xiquiencierro”, que ha fet que desenes de xiquets i xiquetes es divertisquen pels carrers de la localitat. La Penya el Bou i els Quintos i Quintes 2015 han col·laborat amb els carretillos amb banyes i fins amb un manso, que han fet que els més menuts gaudiren. A més, durant el recorregut s’han tirat caramels i objectes que han estat un al·licient més per a la participació. Aquesta activitat és el tercer any que es realitza i, de nou, ha tornat a ser un èxit i ha omplert la plaça d’ambient durant el matí.

Més propostes per als pròxims dies

L’activitat no cessa en els pròxims dies i, fins diumenge, seguirà la festa, les activitats culturals, populars i tradicionals. En la jornada de demà, se celebra el Dia dels Xiquets, amb actes infantils al matí, amb “Món Equilibris”, a càrrec de Troupe Malabo. A la vesprada, Vicente Dualde protagonitzarà una conferència sobre les torres i muralles de Morella, que tindrà continuïtat dissabte amb una visita guiada pel recinte emmurallat. Cal recordar que aquest arquitecte és l’autor de l’exposició amb el mateix nom, que fa un recorregut en 3D per les torres de la localitat. Aquest cap de setmana, el teatre també tindrà molt protagonisme, amb les obres “A les fosques”, del grup Lletraferits & Comediants (demà), “Burundanga”, de ScudellaSomniS (dissabte) i “Quan tant monta monta Tant la dona fa al marit sant “, del grup de teatre de Morella (diumenge)

Dissabte també tindrà lloc el Dia de la Mare de Déu de Vallivana, amb l’ofrena i la Missa al Santuari. A més de les activitats esmentades, en aquesta jornada hi haurà jocs i inflables per a xiquets i xiquetes al matí, el cercavila dels Gaiteros al migdia, el trofeu “Ciutat de Morella” del Morella FC, a la vesprada, o un nou concert del V cicle Morella Sonora. A la nit, arribarà una gran novetat, amb la Festa Holi Morella, amb Dj MacGyver. Aquesta és la primera vegada que es realitza una festa d’aquest tipus a la localitat, en la qual el colorit i el bon ambient es converteixen en els grans protagonistes.

Finalment, el diumenge conclouran les festes, amb la desfilada de Moros i Cristians de Muro d’Alcoi, el teatre a la vesprada i la truita monumental i la festa musical a la nit. En aquesta, hi col·laboren les associacions musicals de la localitat, com la Mestre Candel, la Rondalla o els Gaiteros, i els Dimonis de la localitat.

La setmana vinent, les activitats continuaran amb nombroses propostes culturals i musicals.

Xiquiencierro 2