– El projecte és una iniciativa de la ongd Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP)
– Es donarà a conèixer pròximament en diverses poblacions de Els Ports

Morella, Cinctorres i Forcall acolliran durant el mes d’agost diverses activitats per donar visibilitat al projecte “Elles trien”. La ongd Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) és la impulsora d’una iniciativa que finança la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. La intenció, segons indiquen, és desmuntar els tòpics i apropar la cooperació internacional a la gent que la fa possible amb els seus impostos.

“En els últims anys, per exemple, estem treballant colze a colze amb l’organització de Tunísia ASOC que ajuda les dones emprenedores de la regió de Gabès a explotar de forma sostenible els seus recursos, sobretot en el sector agrícola i artesanal, com també fan molts homes i dones a Els Ports”, expliquen des de la ongd. “Elles són dones que impulsen i protagonitzen el desenvolupament rural a la seva regió, com també hi ha moltes dones a Els Ports que fan possible que siguem una comarca viva i amb oportunitats”.

Les activitats

El 7 d’agost han organitzat una jornada de portes obertes a la Fàbrica Giner de Morella amb tallers per a totes les edats. I l’endemà, 8 d’agost, han programat un concurs de dibuix per als més joves amb el títol “Les dones al món com a motor del canvi”. Serà a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella.

La següent proposta serà ja el 18 d’agost a Cinctorres. En l’Oficina de Turisme de la localitat, a les 22 hores, es projectarà el documental “Soñadoras”. L’última iniciativa del mes tindrà lloc de nou a Morella. A la Sala de Justícia del consistori muntaran una taula rodona: “Elles Trien: la dóna com a motor de desenvolupament a Els Ports i a l’àmbit de la cooperació”. La cita és a les 18 hores.

A més, tenen prevista una altra projecció del documental “Soñadoras” per a setembre a Forcall i a l’octubre representants de dones emprenedores de Tunísia viatjaran a la comarca de Els Ports per compartir coneixements i experiències.