Electra del Maestrazgo col·labora amb la Generalitat per evitar col·lisions i electrocucions d’aus

765
Àguila de panxa blanca
PUBLICITAT

– La Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient manté contactes amb les distribuïdores elèctriques per a avançar en aquesta matèria

Electra del Maestrazgo senyalitzarà amb dispositius salvaocells una línia identificada com a perillosa davant el projecte de reintroducció del Trencalòs (Gypaetus barbatus). A més, la companyia elèctrica, junt a altres empreses del sector, ha informat a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural sobre les línies de la seua propietat que discorren per les zones de protecció de l’avifauna.

Endesa, Iberdrola i Distribuidora Eléctrica de Relleu han format part d’aquestos contactes que pretenen evitar la col·lisió i l’electrocució en línies elèctriques d’alta tensió, com arreplega el Reial Decret 1432/2008. La Conselleria va publicar en el D0GV del 5 de febrer l’inventari de les línies elèctriques aèries de distribució que no s’ajusten a les prescripcions tècniques establides.

Cal recordar que entre les actuacions de Red Eléctrica per millorar la protecció de l’avifauna està el projecte de seguiment d’àguiles de panxa blanca amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, que està permetent detectar les zones de risc d’electrocució i col·lisió per a esta espècie a la província de Castelló.

D’altra banda, com a conseqüència de la petició de la Fiscalia Provincial de València, Iberdrola Distribución Eléctrica SAU, Correos y Telégrafos, i Renfe (Adif), requerits per la Generalitat Valenciana, han iniciat les correccions necessàries o han signat acords per dur endavant les mesures a adoptar per tal de protegir l’avifauna.