El XXI Congrés Internacional de Turisme analitzarà els espais rurals d’interior

96
El XXI Congrés Internacional de Turisme analitzarà els espais rurals d’interior
El XXI Congrés Internacional de Turisme analitzarà els espais rurals d’interior

La Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme, la Diputació Provincial de Castelló i la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, ha organitzat, com cada any, el Congrés Internacional de Turisme, que es celebrarà el dimecres 25 i dijous 26 d’abril de 2018. En aquesta edició les jornades responen al títol «Turisme i desenvolupament als espais rurals d’interior» i tindran lloc a l’edifici de l’Escola de Doctorat, Consell Social i Postgrau.


En la seua vigèsima primera edició, des de les 9 fins a les 18:30 hores d’ambdòs dies, el congrés reunirà a nombrosos experts en matèria de turisme rural que oferiran diferents ponències i taules rodones. La catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Cànoves, serà l’encarregada de dur a terme la ponència inaugural titulada «Turisme d’Interior a Espanya: Persones i Territoris Resilients».

També destaca a la programació les ponències de convidats com la doctora Tizziana Cuccia, de la Universitat de Catania (Sicília) i el professor de la Universitat d’Oviedo, Eduardo Antonio del Valle, tractant temes com el turisme sostenible i les noves aplicacions tecnològiques vinculades a aquest àmbit. El congrés comptarà, al seu torn, amb experts d’institucions públiques de turisme, com la Direcció general de Turisme o l’Agència Valenciana de Turisme, col·laboradora en l’organització de les jornades.

S’abordaran assumptes com l’impacte del turisme d’escenaris de guerra en destinacions rurals, l’economia del be comú i el seu reflex en iniciatives turístiques; i la influència de les TICs en el comportament del consumidor, entre molts altres temes. Els assistents podran visitar, el dijous a la vesprada, el Museu d’Art Contemporani “Vicente Aguilera Cerni” de Vilafamés.

Diego López Olivares, Catedràtic de la Universitat Jaume I, dirigeix l’organització del Congrés, que compta amb la col·laboració dels festivals FIB, Rototom Sunsplash i Arenal Sound.

Més informació: www.congresoturismo.es