El XIII Early Music Morella trasllada la seua aposta medieval al Sexenni

152
PUBLICITAT

Inclourà classes de cant i instruments, així com activitats per als més xicotets

El XIII Festival Early Music Morella presentarà la seua proposta de música renaixentista i medieval en diverses ciutats espanyoles del 19 al 25 de juliol amb 12 concerts i activitats que coincidiran amb la celebració del 55é Sexenni de Morella. La presentació oficial tindrà lloc dilluns que ve a la Universitat Jaume I.

El festival inclou el curs Ritual, que en aquesta ocasió s’endinsarà en el món espiritual, de la tradició, el costum, la festa, la llegenda i el folklore, elements clau en la cultura humana que es transmeten de generació en generació i reflecteixen les creuen-cias i valors d’una comunitat.

Aquest curs inclourà classes de cant (gregorià, renaixentista, barroca, sefardita i arabo-andalusina), alta capella, flautes, contrapunt improvisat, cor i direcció coral, òrgans i teclats històrics, vihuela d’arc, viella, viola de gamba, música de cambra, vihuela de mà, tiorba i guitarra.

També oferirà cursos d’interpretació de música tradicional, amb música modal i andalusina (kanun i oud); ritme i música persa; rondalla, dolçaina i llengüeta doble; i tallers de dansa, dinàmica i expressió corporal; i escola medieval per a xiquets.

Early Music Morella inclou 12 concerts acompanyats d’altres propostes comple-mentàries. A més de Capella de Ministrers, el festival comptarà amb Laia Blasco, Fran-çoise Atlan, Pablo Márquez, Academia CdM, Eduardo Egüez, el Cor de Early Music Morella dirigit per Marco García de Pau; Delia Agúndez, Atsuko Takano, Silke G. Schulze & Toni Aparisi; així com una trobada de música i dansa tradicional a càrrec d’Eduard Navarro, grups emergents de música antiga i una vetlada lliure de poesia i música.

El festival també comptarà amb la presència de programadors internacionals en una iniciativa en la qual col·labora Acció Cultural Espanyola a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE).

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha indicat que el festival és un aconteci-esmente musical que “ja s’ha convertit en un referent de la música antiga” i ha destacat que “acull a prestigiosos intèrprets, amb més de 120 alumnes de nombrosos països, que troben en el ric patrimoni de Morella un marc únic en el qual viure i gaudir de la música medieval i renaixentista”.