El XCIE crea un mapa interactiu per a la promoció empresarial dels Ports

177
Mapa Interactiu Cartell

El directori empresarial ofereix una recerca de tots els serveis i negocis que hi ha a la comarca per a ciutadans i visitants, per potenciar el comerç de proximitat.

La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials dels Ports (XCIE), amb l’objectiu de promocionar i donar visibilitat a les empreses que hi ha a la comarca, ha creat un directori empresarial on els usuaris poden localitzar i trobar qualsevol empresa que es trobe als Ports. La iniciativa naix arran que molts negocis es troben dispersos pels 17 municipis, fet que provoca que inclús els ciutadans que resideixen desconeguen alguns dels serveis que disposem. Aquest desconeixement comporta que es vaja a buscar molts d’aquests serveis o productes lluny o fora del territori, principalment a les ciutats, quan una empresa local podria oferir-li-ho

Mitjançant un mapa interactiu, que està allotjat dins la web de la Mancomunitat, es poden localitzar fàcilment petits comerços, forns, perruqueries, botigues d’alimentació, serveis professionals, allotjaments turístics, o inclús empreses de construcció. Així, el visitant o ciutadà que busque per exemple un establiment per a menjar pot visualitzar còmodament la localització dels bars o restaurants situats a un poble concret o en el seu radi pròxim.

Al projecte ja s’han afegit més de cent empreses, encara que des del XCIE es continua treballant per ampliar el directori a més empreses de la zona i ajudar a donar a conèixer tots els negocis existents a la població.

Si hi ha alguna empresa interessada en formar part en el directori pot enviar al XCIE, informació de  l’empresa, les dades de contacte, una breu descripció del que fan i dels serveis que ofereixen, la seua ubicació i el logotip en cas que en tinguen.

Com a complement a aquesta acció de promoció i digitalització, també s’està fomentant per part dels petits comerços l’ús de l’aplicació mòbil ZOCO, Chat & Shop que preten promocionar els productes que ofereix el comerç mitjançant una aplicació de xat i compra per qualsevol dispositiu mòbil. Aquesta app preten realitzar comandes en línia i s’ha mostrat molt útil per aquelles persones i visitants que venen als nostres pobles i volen comprar productes de proximitat, reforçant les bondats del comerç de proximitat com el tracte personal, la qualitat, l’experiència i el reforç al teixit empresarial dels Ports.

El mapa en format de Google Maps es pot consultar a la següent adreça: http://www.mancomunitatelsports.es/mancomunidad/directorio-de-empresas.