El VII Testing de Biodiversitat analitza els jaciments rupestres i de dinosaures a Portell

472
PUBLICITAT

Portell i Cinctorres acullen aquest cap de setmana el VII Testing de Biodiversitat dels Ports. Entre els seus impulsors es troba el veí de Portell, Jacint Cerdà. Aficionats a la fotografia ia la natura es reuneixen cada any per aconseguir instantànies d’animals, plantes i qualsevol altra forma de vida. La intenció és conèixer la biodiversitat de la zona mentre es gaudeix de l’entorn. Les sortides al camp es complementen amb xerrades sobre dinosaures o pintures rupestres.

Testing Portell2

De fet, ahir a mitja tarda, a la Sala del Corro de Portell, el paleontòleg Andrés Santos, responsable del Parc Cultural Dinomanía, va dissertar sobre els dinosaures de Cinctorres i Portell. Ha apuntat que hi ha molts jaciments localitzats però que encara no s’han pogut excavar. A continuació l’arqueòloga Inés Domingo, de la Universitat Barcelona / ICREA, va presentar les pintures rupestres acabades de descobrir l’abric del Mas de Rambla o Nassio. No va faltar, la visita per conèixer les pintures. A més, després del sopar, es va tornar a sortir al camp a fotografiar papallones i altres insectes. Hi va haver també una demostració de la tècnica “light-painting” a càrrec de Sonia Chaves.

Pel que fa al diumenge 21, a les 10h, hi ha prevista una sortida fotogràfica per Portell. Serà l’última activitat abans del dinar de comiat. Cal assenyalar que les imatges recopilades al llarg del cap de setmana es pujaran al web www.biodiversidadvirtual.org on un grup d’experts identificarà les diferents espècies.

Testing Portell1