El vicepresident de la Generalitat Valenciana presenta dos plans d’ajudes de vivenda a Morella

681
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat avui des de Morella, per a tota la Comunitat Valenciana i davant d’alcaldesses i alcaldes de la comarca dels Ports, les ajudes a la compra de vivendes a joves en municipis menuts i el programa Recuperem Llars de rehabilitació de vivendes municipals per a lloguer social. Uns plans amb els quals Habitatge invertirà un total de 2,4 milions d’euros i reforçar l’estratègia antidespoblament de la Generalitat Valenciana.

La presentació ha tingut lloc a l’ajuntament de Morella i ha comptat amb la participació de la directora general d’Emergència Habitacional, Pura Peris, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, el President de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí, i l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Martínez Dalmau ha destacat la importància d’aquests ajuts, ja que “prop d’un 40% dels municipis valencians es troben en risc de despoblament i necessiteu polítiques de vivenda adaptades a la vostra realitat”. D’altra banda, Rhamsés ha comentat que “totes les administracions compartim el problema de la dificultat de l’accés a la vivenda en els pobles menuts i ens podem alegrar que es facen programes pensats per als nostres municipis” i ha afegit que “ací a Morella tenim una experiència com és l’ARRUR, molt positiva amb un compliment elevadíssim en els diferents programes presentats i que són mesures també per a combatre el despoblament que pateix el territori”. Finalment ha remarcat que “la vivenda és un factor clau per a l’ocupació i repoblar les nostres comarques”.

Visita a les obres de l’ARRUR de Morella i edifici Colomer Zurita
Abans de la presentació dels plans, el conseller junt amb l’alcalde, regidors i equip tècnic, han mantingut una reunió de treball sobre diversos projectes i inversions a Morella. Per una banda, han tractat la posada en funcionament de l’oficina de vivenda Xaloc el pròxim mes de juliol. Després, tant per part de la Generalitat Valenciana com de l’Ajuntament de Morella, s’ha fet una valoració molt positiva de l’execució i desenvolupament de l’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana i Rural (ARRUR) i han visitat algunes vivendes en procés de rehabilitació. En aquesta visita, el conseller ha comprovat com es recuperen els habitatges i s’aprofiten les ajudes de l’ARRUR on també participa la Generalitat Valenciana.

Per últim, han visitat l’edifici Colomer Zurita en el qual ara es va a realitzar una primera fase d’adequació per a albergar l’Escola de Música, però hi ha un projecte més ampli i ambiciós de rehabilitació completa, així com de regeneració urbana de tot l’entorn.