El viatge del col·legi a l’institut

152
PUBLICITAT

L’Institut de Vilafranca ha realitzat una jornada de portes obertes per a les famílies de l’alumnat de 6é de primària per a donar-los a conéixer tot el que ofereix l’institut de cara el curs vinent.

Durant aquest curs l’IES Vilafranca i el CEIP Blasco d’Alagón han posat en marxa el Pla de Continuïtat d’Etapes per tal de poder millorar l’experiència de l’alumnat de sisé de primària a l’hora d’entrar a l’institut. Mitjançant la figura dels mediadors, alumnat de primer de l’ESO, s’han anat realitzant activitats al llarg de tot el curs.

Durant la primera avaluació, els alumnes de primer d’ESO van visitar als alumnes de sisé per tal de contar-los les seues primeres experiències. Al segon trimestre, es van organitzar dues activitats, un partit de Golbol i una xarrada que girava entorn els canvis físics que es produeixen durant l’adolescència.

Finalment, aquest matí s’ha portat a terme l’última jornada d’aquest pla. Els i les alumnes de sisé han assistit a l’institut, on han pogut gaudir de concerts i de balls organitzats pel departament de música, de jocs tradicionals, d’un esmorzar, d’una xarrada amb els mediadors sobre els canvis que hi ha en aquesta etapa i algunes recomanacions, i, per acabar, d’una volta per l’institut per a conéixer allò que, en tres mesos, serà la seua nova casa.