El veïnat de La Pobleta demana col·laboració i atenció a l’equip de govern

127
PUBLICITAT

El divendres va tindre lloc la primera reunió amb les veïnes i veïns per a traslladar les reparacions i manteniment necessaris en diferents punts

També demanen el suport de l’església de Morella pel manteniment de La Pobleta, ja que el retaule està exposat al seu interior

Es van plantejar l’organització de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de les Neus amb l’associació Amics de La Pobleta

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, i el regidor delegat de La Pobleta, Javier Amela, es van reunir el passat divendres amb les veïnes i veïns d’aquest poble. Ha estat la primera reunió en esta població del terme i ha servit per a traslladar diferents necessitats de manteniment i millores.

Un dels punts que es van tractar en esta reunió van ser les festes patronals en honor a la Mare de Déu de les Neus que tindran lloc des del 4 fins al 6 d’agost. Aquestes són característiques per la germanor de tot el poble en tots els actes festius tradicionals, festius i culturals que organitza l’associació Amics de La Pobleta.

Sobre les millores a la població, en la reunió van tractar sobre les escoles amb un sostre en mal estat i perill de caiguda. També necessiten diferents actuacions a la baixada als llavadors, la qual ja està prevista per als pròxims dies. Una altra demanda és ampliar el camí d’entrada a La Pobleta, sobre el que l’equip de govern va explicar que “no sols és competència de l’ajuntament, per la qual cosa treballarem junt amb els veïns i veïnes per a solucionar este problema”. A més, demanden una neteja forestal en diferents carrers i zones del poble i millorar la cobertura mòbil i l’accés a internet, ja que els punts de connexió són molt escassos.

Sangüesa ha volgut “agrair a les veïnes i veïns esta reunió per a millorar La Pobleta” i ha afegit que “encara que hi haja poc veïnat, tenen els mateixos drets que la resta de nuclis de població del terme”. “És un poble al qual li tinc molta estima perquè de menut he anat sempre a les festes i la prima de La Pobleta i ara veig amb admiració com des de l’associació milloren dia a dia el poble” ha explicat l’edil.

D’altra banda, una de les preocupacions del veïnat és el manteniment de l’església del poble. Durant estos anys han realitzat xicotetes actuacions de manteniment, però demanen una col·laboració des de Morella perquè el retaule de l’església de La Pobleta està exposat a l’interior de la Basílica Arxiprestal de Morella. L’alcalde ha detallat que “ens han demanat que els ajudem a arribar a un acord amb l’església, ja que a la de Morella es cobra entrada per a visitar-la, haurien de col·laborar un poc cada any i fer millores a la Pobleta”.”Els ajudarem i estarem en contacte amb el bisbat i el nou bisbe perquè es millore cada dia” ha comentat.